"Идеал Стандарт - Видима" разпространиха официално изявление във връзка с информацията, че германски концерн се кани да купи компанията. Ето какво пише в изявлението: 

"През 2019 г. Ideal Standard, един от водещите производители на санитарна керамика и арматура за баня в Европа, със 730 млн. eвро годишни продажби, успешно завърши своята тригодишна програма за трансформация.

Нарастването на печалбата с 20% спрямо предходната година се дължи най-вече на значителните инвестиции направени в нови производствени технологии, както и въвеждането на пазара на нови продукти, като например високо оценената дизайнерска гама Atelier Collections и иновативната система за вграждане ProSys.

Ideal Standard е собственост на Anchorage Capital и CVC Credit Partners. Акционерите проучват всички потенциални възможности за осигуряване на стратегическото развитие на Ideal Standard, било като самостоятелен бизнес или в партньорство с други водещи играчи на пазара, особено като се има предвид успешното развитие на компанията и в контекста на продължаващата консолидация в санитарната индустрия.

На този етап Ideal Standard няма какво повече да коментира.", се казва в съобщението.