Игрище за виртуален футбол е един от впечатляващите експонати в Седмицата на дигиталните технологии „ДиТех“, част от 75-ия Международен технически панаир в Пловдив. 
 
Окупиран непрекъснато от посетители е щандът, който демонстрира роботи за миене на прозорци и за чистене. Изложител представя платформа за изграждане на  онлайн магазин само с три клика.
 
Музейна презентация е разработена като дигитален пъзел за интерактивно запознаване с предмети от миналото.
 
Подобни иновативни продукти показват 40 технологични компании от цяла България  на Digital Expo в рамките на „ДиТех“, заяви Любомир Атанасов, управител на „Интернет медия груп“, която осъществи  най-мащабното събитие за сектора в България. 
 


Тук мениджърите могат да намерят софтуерни и облачни решения за управление на различни процеси, иновативни  изделия  и услуги за развитие на бизнеса.
 
Седмицата на дигиталните технологии е основен акцент на изложбата „Инфотех 2019“, най-авангардната в Международния технически панаир. Тя запознава  с постиженията на български и чуждестранни компании.

Първото в света и най-добро 5G-GES решение представя Националната информационна агенция на  Република Корея.
 
Фирма от Великобритания предлага модерни продукти за обучение. Изложител от Чехия  демонстрира многофункционално решение за пакетиране, съхраняване и разпространяване на съдържание, подходящо за кабелни и телекомуникационни оператори.
 
Първата социална туристическа платформа, предназначена да свързва хора, които искат да пътуват заедно и да организират сами своите пътешествия,  е създадена от българска фирма, участваща в изложбата.
 
В процес на патентоване е нейният аудиовизуален продукт, наречен „Технофилм 3 в 1“ и разказващ за триумфа на нашия  национален отбор по футбол на световното първенство през 1994 г. в САЩ.
 
Той включва уики книжка, интернет презентация  в облак и технофилм с архивни кадри, виртуална добавена реалност, холограми и други ефекти.
 


Чудеса от утрешния ден се презентират и в Digital Show, където може да се видят новости от роботиката, нанотехнологиите, 3D креативността, компютърните анимации и симулации, киберспортовете, виртуалната  и разширената  реалност, добавят организаторите. Според тях голям интерес има към  специалната кариерна зона IT Career Fair.
 
Десетки специалисти идват на  безплатните конференции. Много заявки за участие има и за предстоящите форуми.
 
На тях ще бъдат обсъждани стратегии  за бързо развитие на компаниите,  дигитални решения за повече продажби, електронна търговия, логистика на бъдещето, маркетингови стратегии за хотели и  ресторанти, реклама в социалните мрежи.
 
Международният  технически панаир продължава до 28 септември и  представя още четири изложби: „Ауто сити Пловдив“, „Енеко“, „Машиностроене“ и „Стройтех“.