Необходимо е да се довърши планът за Оценка на сеизмичния риск. Настояваме правителството да намери нужните за целта средства. Това каза Любомир Каримански, лидер на коалиция „Заедно“.

Той коментира и неоправданото повишаване на цените. "Необходимо е така да бъде променен Законът за защита на потребителите, че те наистина да бъдат защитени като всеки един европеец", посочи политикът.

Според него трябва изменение и на Закона за защита на конкуренцията, а КЗК е неефективна през последните три години.

"От коалиция „Заедно“ ще искаме информация по какъв начин търговските представители защитават българската позиция в съответните държави. Необходимо е да се затегне контролът, да се чува гражданската позиция през Закона за потребителите и да постигнем икономически ръст на малкия и средния бизнес", каза още Каримански.

Той коментира и влизането на България в еврозоната.

„Как може да приемем решение за ускоряване влизането в еврозоната и в същото време да го бламираме заради лобистки интереси в областта на застраховането и прането на пари? От „Заедно“ искаме да покажем какъв ще е ефектът от присъединяване към еврозоната. Нищо не пречи в търговската мрежа да имаме цените и в евро, и в лева, за да се успокоят хората, че няма нищо страшно“, уточни Каримански.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук