Бюджетът за следващата година е като захарен памук. Изглежда добре и е обемист, но като го стиснеш, нищо не остава. Това коментира в студиото на „Още от деня“ по БНТ зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис.

По думите му опаковката на пръв поглед изглежда добре, като е важно темата да присъства на дневен ред. Той изрази мнение, че Бюджет 2018 е подготовка за местни избори. „Бюджетът подготвя следващите местни избори за 2019 година“, заяви Хасан Азис.

Според него този бюджет подкрепя делегираните от държавата дейности, но има тенденция за намаляването на парите на общините и на местните власти. „Ние сме много под средното равнище за финансиране на местната власт от общия бюджет спрямо Европа", коментира той. Според Хасан Азис у нас през последните години има зависимост на местната власт от сегашното управление, а централизацията на местното управление не е полезна.

По повод искането на демонтаж при властта той уточни, че националистите нямат място в европейска България. И това е ясна твърда позиция на партията по отношение на национализма в България. „ДПС е доказана европейска партия, призната от европейските структури“, заяви той.