Въпреки че заведенията за хранене трябва да затворят от петък, много от хотелите ще продължат работа. В един от хотелските ресторанти в центъра на Поморие базата работи целогодишно. Собственикът Георги Тръпков обясни, че трудно ще работи хотелът му, ако ресторантът не работи, но в крайна сметка щом не може да се сервира храна, ще се прибегне до услугата румсервиз.

"Не всички хотели са със стаи, които позволяват да се сервира храна", отбеляза обаче Тръпков пред БНТ.

Въпреки затварянето на ресторанта, той е категоричен, че хотелът му ще работи. За Нова година има планирано мероприятие, както и хора, които вече са платили. Все още се очаква официалното решение на властите относно провеждането на новогодишните празници.

Във Велико Търново ресторанти и кафенета вече се готвят да затворят, но някои от собствениците са притеснени, защото не е ясно дали ще могат отново да отворят.

В малко квартално заведение в Търново персоналът вече се подготвя за затваряне. Едно от основните притеснения на собственика е дали ще успее да задържи своите работници.

След първото затваряне оцелели с помощта на кредити, с разбиране от страна на наемодателите. Сега надеждата е в незабавни мерки, с които държавата да подпомогне бизнеса.

"Минали сме през мутри, минахме през хиперинфлация, минахме през световна икономическа криза, но такова чудо до сега не е било. Притеснени сме най-вече заради нашия персонал", каза председателят на местното сдружение на хотелиери и ресторантьори Петър Стефанов.