Разположен в Пловдив, новият обект ще бъде 9-ият производствен комплекс на Escatec в световен мащаб, посочиха от компанията. Съоръжението от 4000 кв. м вече функционира с необходимото оборудване, процеси и квалифицирана работна ръка, пише Money.bg.

От Групата заявиха, че могат "бързо да разширят капацитета и възможностите в това ново съоръжение, когато обемът на поръчките се увеличи".

"Escatec България е важен нов обект в портфолиото на Групата, докато се стремим към завършване на нашия глобален производствен отпечатък. Клиентите на ESCATEC могат да очакват, че предоставяме решение с най-добра стойност, независимо от региона," каза Чарлз-Александре Албин, изпълнителен директор на Escatec и директор за стратегическо развитие.

Клиентската база на Escatec до голяма степен се състои от основни производители на оригинално оборудване, базирани в Европа и Северна Америка.

Със седалище в остров Пенанг, Малайзия, производствената мрежа на групата се състои от две съоръжения в Пенанг и Джохор Бахру, Малайзия; две в Хомутов в Чехия; едно в Лътъруърт в Обединеното кралство; усъвършенствано производствено съоръжение в Хеербруг, Швейцария; и най-новото съоръжение в България. Освен това Групата управлява Център за проектиране и развитие (D&D) в Швейцария и има стратегически партньорства в Хърватия и Съединените щати.

Албин отбелязва, че в дългосрочен план Escatec България може да се превърне в основното производствено съоръжение на Групата в Европа за формоване на пластмаса и сглобяване на електроника, поради членството на България в Европейския съюз и стратегическото местоположение на Пловдив, населението на града, голямата му индустриална база и неговите транспортни връзки, осигуряващи удобен достъп до по-широкия европейски пазар.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук