Разминаване между цените на хранителните продукти на етикетите и тези, които излизат на касата. За това сигнализира пловдивчанка, след като е пазарувала в магазин от веригата „Т-Маркет” в квартал „Христо Смирненски”.

Жената закупила два сладоледа, като предварително видяла цените им. Отивайки на касата обаче, останала неприятно изненадана. Оказало се, че продуктите са по-скъпи. При единия продукт разликата е от 10 стотинки, но при втория оскъпяването е с цели 70 стотинки, уточнява TrafficNews.

Марина Илиева коментира, че това не е единичен случай, като клиентка преди нея също е останала разочарована заради подобно разминаване.

„Не веднъж, не два пъти, дори не 10 пъти ми се е случвало цената на етикета да е една, а на касата да е съвсем различна. Всеки път персоналът вдига ръце и ние клиентите оставаме заблудени и излъгани.

Днес за пореден път ми се случи обявената цена да е една, а да заплатя по-висока такава. Имаше жена преди мен, купи бонбони, обявени на цена 0,99лв, а на касата я изненадаха с цена 1,29лв.

Докога ще позволяват на вериги като тази да ни заблуждават и кога най-накрая ще се вземат сериозни мерки?”, коментира Илиева.

Възможно е да става въпрос за ненавременно нанесена корекция, но дори и така да е, това не трябва да е за сметка на правата на клиентите. Всеки си прави сметка, а за много хора определящо в избора на дадена стока е именно цената, която трябва да е коректно оповестена.

Прилагаме и снимки от цените на сладоледите на щанда и тези, които са излезли при маркирането им на касата:

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук