Близкият до ДПС милионер Зеки Байрям е изпаднал в кризи на ревност след публикуването на папарашки снимки на Галя Топалова и Румен Петков, на които е повече от видно как ексминистърът на вътрешните работи галантно кавалерства на собственичката на “Локомотив” Пловдив при посещението им в тъмната част от денонощието на модното заведение “Блек лейбъл”. “Уикенд” ми създаде проблеми, каза за БЛИЦ Топалова.
Имах сериозни проблеми със Зеки Байрям. Заглавието на материала на “Уикенд” е повече от фрапиращо. Те не просто ме впрегнаха в една авантюра, те направиха нещо много по-страшно. Така не се прави журналистика, отсече синеоката дама. Пред БЛИЦ тя довери, че на въпросната й “гореща” среща с Румен Петков са били свидетели много депутати и известни личности, така че не може да става дума за любовна среща. Топалова обаче отказа да цитира кои точно ВИП персони са били очевидци на фамозната й среща с Петков. Всичко това разбира се е било обяснено на Зеки, който освен бизнес партньор е и спътник в живота на шефката на смърфовете.
Зеки Байрям изключително много държи на Галя и не случайно я ревнува от ключови играчи в бизнеса и политиката на България. Турчинът става бързо ключов играч в транспортния бизнес благодарение както на безрезервната подкрепа на ДПС, така и на невероятния чар на любимата му жена Галя Топалова, която е прецедент във футболните среди, след като си купи футболен отбор.
Чаровната бизнесдама и турският милионер живеят под един покрив и работят заедно. Официално Байрям контролира Etap – Grup holding – дългогодишния лидер на автобусните превози в България. Зеки притежава и 37% от Централна автогара София. Там пък партньор на президента в сянка на “Локомотив” е Гриша Ганчев, собственик на “Литекс Комерс”. Според официално поместената информация в медиите активите на Etap – Grup holding от 5 893 000 лв. през 2003 година вече надхвърлят 21 069 000 лв. през 2006 г.
Само и единствено за БЛИЦ чаровната шефка на смърфовете се изповяда в ексклузивно интервю. В него тя разказва за естеството на връзката си с Румен Петков, горещ приятел на Георги Гергов, Топалова разказва и защо сделката с продажбата на “Локо” Пловдив се проваля. Аз не съм виновна за провалената сделка, отсича дамата. Тя вижда вината предимно в хората около олигарха Георги Гергов, който е дал медийна гласност на една конфиденциална сделка. С Гергов общуваме предимно медийно, това не е нормално, отсича Топалова. Тя разказва и за това как ключов играч във футболния бизнес се опитва да продаде собствения й клуб “Локо” ПД зад гърба й. Не съм точила ДДС, отсича Топалова пред БЛИЦ в отговор на разкритията на Аfera.bg и за това, че е замесена в ДДС аферите на Капитан Андреево. Името на Галя Топалова бе забъркано в източване на бюджета чрез мрежа от фалшиви турски фирми. Тази схема се прилага на митницата в Свиленград, пише в потвърждение и “Хасковска Марица”.
Според надеждни източници чрез мрежа от фалшиви турски фирми по няколко пъти на месец са точили солидни суми от републиканския бюджет. Запознати разясниха, че за целта се прилагат схеми, крити зад паравана на турското карго. Въпреки че официално името на Топалова не фигурира никъде, източници от Митница-Свиленград разясниха как всички на пункта знаели, че това са нейни фирми.
Подобно твърдение изнесе и Българската легия “Антимафия”. От там алармираха за куп нередности и далавери по границите. Един от случаите, за които сдружението се забърка с престъпността сигнализира ДАНС, засяга точно ДДС аферата с близките компании до една от най-известните жени в България.
От мястото където се твърди, че е прилагана тази схема – Митница Свиленград, категорично отричат информацията и заявяват, че не познават въпросната дама. Много се спекулира с темата точене на ДДС. Трудно може да стане нещо подобно на това, за което говорите. Все пак ще направим проверка и ще видим дали има подобен случай, категоричен е началникът на свиленградската митница Филип Александров. Той определи като неверни твърденията, че можело да се източва ДДС чрез фалшиви турски фирми, и поясни, че при такива случаи се разследват и партньори от други страни.
Мария Друмева, БЛИЦ