Лицензът на "Емко" беше спрян заради нарушения на закона, които бяха заплаха за населението и работещите в завода. Дружеството не притежава достатъчен брой складове, в които да прибере продукцията си и около 100 контейнера с готова продукция не бяха прибрани в складове, а стояха на производствената площадка. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на икономиката Емил Караниколов.

Лицензът беше върнат, тъй като бяха отстранени нередностите, които водят до пряка опасност за населението и работниците. Контейнерите бяха изнесени и в момента се намират на пристанище Бургас. Тази продукция вече може да бъде продавана и изнасяна в чужбина. За продукцията има интерес. Не знам защо продължават протестите в такъв случай.

Вече усещаме някакъв рекет към държавата, заяви Караниколов. Той подчерта, че няма специално отношение към нито едно дружество във военнопромишления комплекс. Надявам се до края на годината икономическият растеж и ръстът на БВП да достигнат 4%. Ръстът на доходите се доближава до 10%. Мисля, че се справяме добре. Ще предложим и мерки, които да насърчат инвеститорите, каза още Емил Караниколов.