НАП запечата четири супермаркета в черноморския комплекс „Албена“ и още 11 в курорта „Златни пясъци“. Това съобщават от териториалната дирекция на приходната администрация във Варна.
Всички магазини за хранителни стоки са от една и съща верига супермаркети, регистрирани на три отделни дружества, съобщи "Труд".

До крайната мярка се е стигнало след предприетите действия от НАП по обезпечаване на вземания – чрез запор на парични средства от касите на обектите. И трите дружества имат задължения към НАП в големи размери. Въпреки че дневните обороти на всеки от обектите надхвърля 7000 лева, задълженията към бюджета не се погасяват, пояснява Красимир Павлов, старши експерт в звено „Комуникации“ в териториалната дирекция.

Данъчните инспектори разкриват, че работещите в обектите не са назначени на трудови договори, а на договори „за лизинг“. Това означава, че назначени към едно от дружествата, те биват преотдавани на другите дружества. След среща с ръководството на НАП-Варна управителят на дружествата е поел ангажимент за погасяване на всички данъчни и осигурителни задължения в най-кратък срок, информира Красимир Павлов.