Най-популярните вериги за бързо хранене у нас затварят обектите си за посетители. Доставките обаче остават опция.

Във страниците на веригите в социалната мрежа Facebook повечето компании са уведомили клиентите си за въведените извънредни мерки, пише money.bg

McDonald's

Компанията съобщава, че остава на линия за доставки по домовете. Обектите са затворени за посетители. Заведенията на веригата, които имат гише за коли, ще продължат да изпълняват поръчки.

Domino's Pizza

Известната верига за пица затваря обектите си за посетители за консумация на място. Доставките по домовете продължават да се изпълняват, при това безконтактно.

Услугата "Безконтактна доставка" на веригата е допълнителна превантивна мярка - шофьорът пристига, свързва се с клиента и след това оставя поръчката на входа жилището, като изчаква нейното приемане. Услугата е налична само при предварително плащане онлайн. Това засега може да стане само при поръчки през сайта.

Компанията успокоява клиентите си, че пиците минават термична обработка на 240 градуса, а след това се поставят в кутия, без доставчикът да има допир с тях.

KFC

Всички обекти на веригата преустановяват обслужването на място за посетители. Доставките до домовете остават опция.

Subway

Ресторантите на веригите остават затворени. Доставките ще продължават да се изпълняват. "Ние продължаваме да работим с най-голяма отговорност към чистотата и добрия вкус на всеки SUB", пишат от компанията.

Aladin Foods

Компанията продължава да изпълнява доставки във всички населени места, в които такива са се изпълнявали досега. Веригата не съобщава обектите в страната да се затварят.

DUNKIN'

Известната верига за понички уведомява, че затваря заведенията си поне до 29 март. Доставки не са възможни.

Happy

Компанията предлага на клиентите си директни поръчки в София, Пловдив, Варна и Бургас. Поръчки могат да се правят и по телефон, а храната може да бъде взета от заведенията. Веригата уверява че всяко ястие ще бъде опаковано в специален запечатан плик.
"Прилагаме възможно най-високите мерки за хигиена и сигурност, за да гарантираме общата ни безопасност", пишат от веригата.

Starbucks

Заведенията на компанията остават затворени до следващо нареждане. Веригите уверяват, че спазват строги хигиенни практики, както при производството, така и при доставката на любимите храни.

Изглежда, че от ситуацията най-печеливши ще бъдат компаниите за доставки, които работят с веригите. Това са Foodpanda и Тakeaway, които обаче също въвеждат превантивни мерки. Доставките се осъществяват без физически контакт, а заплащането става онлайн.