Собственик на заведение в Бургас е арестуван за нарушаване на заповедта, взета във връзка с борбата срещу разпространението на коронавируса.

Това съобщи директорът на ОД на МВР-Бургас ст. комисар Радослав Сотиров на редовния брифинг след заседанието на Общинския кризисен щаб, информира "Флагман".

Ст. комисар Радослав Сотиров обясни, че собственикът на заведението е направил много сериозна организация, за да не бъде хванат. На пост е имало човек, който да следи за проверките на ОД на МВР-Бургас. Наложило се полицаите да използват други методи, за да го хванат в крачка. Към момента няма информация кое е заведението и кое е задържаното лице.

На брифинга стана ясно, че предприетите мерки от Общинския кризисен щаб дават отлични резултати. Няма нито един регистриран случай на заразен с коронавирус в област Бургас, въпреки че броят им в страната се увеличава всеки ден.

"Продължаваме да удържаме, ще направим всичко възможно максимално да се запази тази тенденция", каза кметът Димитър Николов.  На заседанието е взето решение Община Бургас да осигури диспенсъри с дезинфектанти на големите търговски магазини. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!