Не вярвайте на етикета! Ето колко в действителност могат да траят хранителните продукти (СНИМКИ)
Може ли шоколадът да остане свеж след 1,5 години във фризера
Шоколадово блокче в запечатана опаковка
Във фризера: трае до 18 месеца, като при това за съхранението на шоколада при ниска температура е по-добре да използвате специални контейнери за замразяване (като опция - пластмасова кутия с дупки за въздуха).
В хладилника: до една година.
На стайна температура: от 6 до 9 месеца.
На стайна температура, за да се удължи "животът" на шоколада, той трябва да се съхранява на тъмно и сухо място, където не е изложен на слънчевите лъчи.
Червено вино
Във фризера: бутилката се съхранява отворена от 4 до 6 месеца.
В хладилника: отворената бутилка може да трае от 3 до 5 дни.
При стайна температура: неотворена бутилка може да се съхранява до 3 години. Някои вина са в състояние да "живеят" до 100 години.
Бяло вино
Във фризера: отворена бутилка - от 4 до 6 месеца
В хладилника: отворена бутилка - от 3 до 5 дни
На стайна температура: затворена бутилка се запазва до 3 години. Подобно на червено вино, някои видове бели вина също могат да се съхраняват в продължение на много по-дълго време - в някои случаи до 100 години.
Пастьоризирано мляко със съдържание на мазнини от 1-2%
Във фризера: В затворена опаковка се съхранява до 3 месеца при температура не по-ниска от -17 градуса.
За да се съхранява във фризера, млякото трябва да бъде в специален контейнер с отвори в капака. При това, когато наливате млякото в контейнера, е необходимо да оставите разстояние до капака най-малко 1,5 см.
В хладилника: в затворен съд - една седмица след датата на изтичане на срока, определен от производителя. Млякото е един от тези продукти, които при оптималните температурни условия може да запази свежестта си известно време след изтичане срока на годност.
При стайна температура: с отворена опаковка - не повече от 4 часа.
Основните признаци, които показват, че млякото е развалено: кисел мирис, жълтеникав цвят, гъста консистенция.
Кисело мляко
Във фризера: в затворена опаковка се съхранява от 1 до 2 месеца при температура не по-ниска от -17 градуса.
В хладилника: в затворени опаковки - от 7 до 10 дни след изтичане срока на годност, посочен от производителя. След отваряне на опаковката киселото мляко ще живее до 5 дни.
Може да определите, че киселото мляко се е развалило по две основни неща: кисел мирис и нееднородна консистенция с водниста повърхност.
Кокоши яйца
Във фризера: 1 година.
В хладилника: 3-5 седмици.
При стайна температура: до 2 седмици.
За препоръчване е да не съхранявате яйцата в пластмасови кутии на вратата (като на снимката) и в централната част на хладилника, където температурата е по-подходяща за този продукт.
В хладилника яйцата без черупка (жълтък и белтък) остават свежи до 4 дни. Основните симптоми, които показват, че яйцето е развалено: воднист и мътен белтък, разпокъсан жълтък и неприятна миризма.
Сурово телешко или свинско месо
Във фризера: 6 до 12 месеца при температура не по-ниска от -17 градуса.
В хладилника: 3 до 5 дни.
Не се препоръчва многократното размразяване и замразяване на месо, защото от това то губи своите полезни свойства и вкус.
Сурови домашни птици
Във фризера: до 9 месеца.
Птичето месо се съхранява най-добре във фризера в пластмасов контейнер с отвори в капака.
В хладилника: 1-2 дни.
Сурова сьомга
Във фризера: 2-3 месеца.
Ако рибата ще бъде във фризера за повече от два месеца, трябва да отворите търговския пакет и да прехвърлите продукта в контейнер за замразяване.
В хладилник: 1-2 дни.
Доматен кетчуп
В хладилника: в отворена опаковка - до 6 месеца.
При стайна температура: затворена опаковка може да се съхранява до 12 месеца. Отворена - не повече от 30 дни.
Салата
В хладилник 3-4 дни.
За да се удължи "животът" на зелената салата, тя се съхранява в пластмасов контейнер с отвори за въздух. Но салатата не трябва да се замразява - под влиянието на прекалено ниската температура тя ще загуби своя аромат. Също така салатата не се мие преди поставянето в хладилника.
Мед
При стайна температура: срокът на годност е неограничен.
Срокът на годност на този продукт е неограничен. Основното нещо - да се следват няколко прости условия: Да се съхранява на сухо, тъмно и хладно място с плътно затворен капак. Трябва да се има предвид, че с течение на времето медът може да промени цвета и текстурата си. Но не се притеснявайте - това не носи никаква опасност.
Последвайте ни
0 Коментара: