Столичният общински съвет даде ход за строежа на нов увеселителен парк в града, подобен на вече затворения "Софияленд". Съоръженията трябва да бъдат изградени върху 44 декара в Западен парк". Инициативата е на главния архитект на София Петър Диков, съобщава Медиапул.
Преди ден той обяви, че се подготвя концесията на Западен парк и изрази убеждението си, че новият атракцион трябва да бъде именно на това място. "Частен инвеститор ще изгради първия етап от увеселителния парк. Идеята е след пет години той да бъде разширен с още 25 дка", предвижда одобреното предложение.

В последствие ще бъдат изградени и няколко тенис корта. Желаещите инвеститори трябва да участват в конкурс, за да спечелят право да осъществят проекта. В проектната документация на процедурата обаче липсва начална цена. На третия етап ще бъдат изградени и няколко тенис корта.

В парка ще има въртележки и влакчета за децата, а за възрастните - кафенета, кина и друг тип места за забавление.

Не стана ясно обаче какви са гаранциите, че новият увеселителен парк няма да последва съдбата на “Софияленд“, за чието изграждане общината даде 35 дка на частно дружество на символична цена през 2000 г. Шест години по-късно атракционът бе затворен, защото не можело да се поддържа и не си избивал инвестициите, а имотът в Борисовата градина се подготвя за строеж на луксозни жилищни и бизнес сгради. /БЛИЦ