Румъния може да се върне в надпреварата за новия завод на германската група "Фолксваген" (Volkswagen). Това съобщи ръководителят на Румънската асоциация на автомобилните производители (ACAROM) Габриел Сико.

Германската преса: България отмъква завода на Volkswagen със смел ход


"Турция рискува икономически санкции за военната си намеса срещу кюрдите в Сирия. Но страната трябва да се придвижи бързо, за да хване възможността.

"Дойче Веле": Това е шансът на България за завода на „Фолксваген“

Букурещ трябва да се обърне директно към германската компания и да предостави оферта в съответствие с регламентите на Европейския съюз", посочи Габриел Сико.

"Ще направим всичко възможно да убедим Volkswagen", заяви премиерът Виорика Данчила за всекидневника "Зиарул Финанчиар".

Важен шеф във "Фолксваген" обяви ще го бъде ли заводът в Турция

БЛИЦ припомня, че вчера стана ясно, че Volkswagen Group отложи окончателното решение за изграждане на автомобилен завод в Турция.

Според Automotive News Europe това е продиктувано от турските военни операции в Сирия. Германският канцлер Ангела Меркел заяви в неделя, че е информирала турския президент Тайип Ердоган, че военната офанзива трябва да бъде прекратена.

"Ханделсблат" гръмна със сензационна новина за завода на Volkswagen

В бъдещия завод на Volkswagen ще се произвежда следващото поколение VW Passat и бъдещата Skoda Superb, в годишни обеми от около 300 000 единици. Стартирането на производството е планирано за 2022 година.

Германският автомобилен производител избра Турция за фабриката заради "положителни макроикономически условия", включително 80-милионно население, което съперничи по големина и местоположение на Германия на фона на пазарите на растеж, коментира Automotive News Europe.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!