Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателят Бойко Борисов и вицепремиерът Томислав Дончев откриха обновен завод в Севлиево. 

Модернизацията е свързана с автоматизация на производствените процеси и подобряване на условията на труд в завода за санитарна арматура, който води началото си от 1934 г.


Борисов каза какво ще се случи с първия ден от болничните ВИДЕО

Произведените в него смесители и душове се продават в повече от сто страни по света. Компанията подкрепя социално значими проекти и е сред основните дарители на общинската болница.

Благодарение на тези нейни ангажименти днес в здравното заведение ще бъде открито обновеното детски отделение.

Какви уникални пътни съоръжения видя днес за първи път премиерът край Габрово ВИДЕО

"Много съм горд с такива работници, над 3000 души в Севлиево. Благодаря на собствениците и директорите за поредната голяма американска инвестиция", коментира премиерът Борисов по време на официалната церемония.

"От мен се иска от Севлиево до Германия продукцията да стигне по магистралата. Над 10 завода направиха инвестиции в града, след като им обещах, че магистрала "Хемус" ще стигне до Плевен и Ловеч", обясни министър-председателят.

Борисов проверява как се изгражда "Хемус" от ранни зори и скастри... ВИДЕО

"От Севлиево трябва да ходите до "Тракия", "Марица", оттам до Босфора, Гърция, където искате. Хемус догодина ще подмине Плевен и Ловеч. Успех", заключи Борисов.