Държавата ще облекчи административните процедури, които се изискват при износа на продукция при производството на пневматично и ловно оръжие.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов днес. Премиерът присъства на откриването на ново производство в завод за компоненти за ловно и спортно оръжие в Габрово, съобщиха от Министерски съвет.

„С вицепремиера Дончев се разбрахме да подпомогнем продукцията, която произвеждате, по-бързо да се изнася и да бъде отрегулиран този процес“, поясни премиерът.

Министър-председателят посочи, че ниските данъци в България и ремонтите и строежите на пътища в страната привличат все повече чуждите инвеститори у нас.

„С тази инфраструктура България все повече чрез политиката на сближаване става конкурентоспособна“, допълни Борисов.

Министър-председателят подчерта, че за година и половина правителството работи последователно върху приоритета „образование“ - с увеличаването на учителските заплати, с модернизацията на образователната инфраструктура и с възможностите за засилено практическо обучение в училищата.

Инвестициите, свързани със строителството на новото производство в Габрово, възлизат на близо 15 милиона лева. За последната година броят на служителите в завода е нараснал със 17 %.