Напрежението между търговци и клиенти расте главоломно с всеки изминал ден. Причината - цените на стоките от първа необходимост и за ежедневна употреба, в случая олиото.

Някои търговски обекти се решиха на изненадващ ход - да пуснат олио на изплащане. Това става ясно от снимка в социалните мрежи, публикувана от депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев.

Кадърът стана изключително популярен само за броени минути. 

От поставената табелка се вижда, че бутилката с литър от слънчогледовото олио струва 7.50 лв., като от магазин в София предлагат разсрочено плащане на 3 равни вноски по 2.50 лв.

От свои източници "Марица" научи, че пловдивски търговци са харесали идеята и най-вероятно съвсем скоро ще я приложат. Така на определени места и в града под тепетата ще може да се вземе олио на лизинг. 


 

Когато ние от #Възраждане всеки ден се борим срещу безумието България да участва в санкциите срещу Русия, защото това...

Публикувахте от Цончо Ганев в Сряда, 9 март 2022 г.
 

 

След спекулата с цените на олиото и прогнозите за очаквано драстично увеличение, пловдивчани се юрнаха по магазините, за да накупят възможно най-много бутилки.

Хипермаркетите в града предложиха изгодна оферта с цени между 3 и 4 лв. на литър на промоция, но краят на тази промоция, обявена в седмичен период, приключи за часове. Рафтовете с по-евтино олио бяха опустошени, а по-предвидливите пък изкупиха бутилки с по 2 и 5 литра. 

Към момента бутилка от 2 л. е между 8 и 10 лв., а 5 литра - около 18-20 лв. Пловдивчани са изумени от бързия растеж на цените и коментират, че подобни цени никога не е имало.

"Ще взема трудовия договор, лична карта, акт за раждане и ще кандидатствам. Един път се живее, ако дадат олио на изплащане, ще го отпразнувам довечера подобаващо", шегуват се едни.

Други пък гадаят как пенсионерите и големите семейства успяват да свържат двата края.