През изминалото денонощие в страната е регистриран по-малък брой новозаразени - 448 положителни проби при направени 3795 теста. Въпреки това процентът на заразените сред тестваните остава висок - около 11%.

Най-много от случаите са регистрирани в София, Благоевград и Варна.

В началото на втората вълна на вируса от ресторантьорския и туристическия бранш посрещат зимния сезон със страх. Тази година липсват заявки за корпоративни партита, както и новогодишни тържества.

"Мисля, че браншът няма да устои на още едно затваряне или ограничение, или каквото и да е. В момента много трудно се намират и служители в нашия бранш, тъй като хората се преквалифицираха, избягват го този бранш, води се за несигурен и едно подобно нещо вече би съсипало вече доста орязания бранш", заяви председателят на Съюза на заведенията Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

У нас към момента са потвърдени общо 24 319 случая на новия коронавирус, от които активни са 7610. Излекуваните лица са 15 818, от които 105 са регистрирани през последните 24 часа.

1189 са пациентите с доказан Ковид-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 59 от тях се намират в интензивни отделения или клиники.