Ресторантьорите отново се оказаха пред колапс, след новите рестриктивни мерки, въведени от здравния министър Кирил Ананиев, за да се овладее скока на заразените с коронавирус у нас.

"Ще имаме доста голям спад, искат 50% заетост, тоест през маса трябва да сложим рерзервета. Това ще се отрази зле на работата ни", прогнозира пред БНТ Димо Димов, който е собственик на заведение в Морската градина на Бургас.

По думите му спазването на мерките ще зависи изцяло от самосъзнанието на хората.

"Сега ще трябва да предупреждаваме клиентите, че повече от 30 души на открито не може да се събират. Ще ни паднат оборотите. Не знам как ще разпределим хората в ресторанта, че да спазим абсолютно всичките мерки", посочи той.

Димов се надява новите мерки да дадат резултат, защото в противен случай е изправен пред дилемата да остави на улицата 30 души.

"Това са 30 семейства, които разчитат на тези доходи", заключи той.есторантьорите отново се оказаха пред колапс, след новите рестриктивни мерки, въведени от здравния министър Кирил Ананиев, за да се овладее скока на заразените с коронавирус у нас.

"Ще имаме доста голям спад, искат 50% заетост, тоест през маса трябва да сложим рерзервета. Това ще се отрази зле на работата ни", прогнозира пред БНТ Димо Димов, който е собственик на заведение в Морската градина на Бургас.

По думите му спазването на мерките ще зависи изцяло от самосъзнанието на хората.

"Сега ще трябва да предупреждаваме клиентите, че повече от 30 души на открито не може  да се събират. Ще ни паднат оборотите. Не знам как ще разпределим хората в ресторанта, че да спазим абсолютно всичките мерки", посочи той.

Димов се надява новите мерки да дадат резултат, защото в противен случай е изправен пред дилемата да остави на улицата 30 души.

"Това са 30 семейства, които разчитат на тези доходи", заключи той.