Финансовият министър Владислав Горанов назначи за шефа на кабинета си начело Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Георги Йорданов заменя досегашния председател на комисията Александър Георгиев, който е подал оставка.Георги Йорданов


След разговори с министъра на правосъдието, министъра на икономиката, директора на НАП и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ се предприеха действия за промяна в състава на ДКХ, се казва в прессъобщението на МФ.

Новите попълнения в комисията по хазарта са: Стоян Стоянов – главен секретар на Министерството на правосъдието, Паун Илчев – и.д. председател на Българския институт по метрология, Красимир Бояджиев – началник на отдел „Разследване на особени случаи“, дирекция „Контрол“ в Централното управление на НАП, и Емил Захариев – директор на специализирана дирекция в ДАНС.

Временният председател на хазартната комисия има богат административен опит, придобит на експертни и ръководни длъжности, обясняват от министерството за Георги Йорданов, който е шеф на кабинета на Владислав Горанон от ноември 2014 г.

Преди това е бил ръководител на Инспектората на Министерството на околната среда и водите. В периода от декември 2010 г. до април 2014 г. е държавен инспектор в Инспектората на Министерството на финансите.

От януари 2000 г. до октомври 2010 г. последователно е заемал длъжностите директор на Инспектората на Министерството на земеделието и храните и главен секретар на Националната служба за растителна защита.

Професионалната му кариера започва в МФ през 1995 г., като инспектор в данъчната администрация и главен данъчен инспектор в Службата за предотвратяване и разкриване на данъчни нарушения.

На 1 февруари Георгиев беше задържан е привлечен като обвиняем по разследването срещу Васил Божков.

Вече бившия шеф беше отведен за разпит още по време на акцията в сградата на Комисията по хазарта през януари, но в началото на февруали прокуратурата взе решение да го задържи. Георгиев направи пълни самопризнания, че е покровителствал бизнеса на Божков, след което беше освободен срещу "парична гаранция" в размер на 40 000 лева.

Новият шеф на ДКХ Георги Йорданов досега е бил началник на кабинета на министъра на финансите, в която встъпи през ноември 2014 година. Преди това е бил ръководител на Инспектората на Министерството на околната среда и водите.

В периода от декември 2010 г. до април 2014 г. е държавен инспектор в Инспектората на Министерството на финансите. От януари 2000 г. до октомври 2010 г. последователно е заемал длъжностите директор на Инспектората на Министерството на земеделието и храните и главен секретар на Националната служба за растителна защита.

Професионалната му кариера започва в МФ през 1995 г., като инспектор в данъчната администрация и главен данъчен инспектор в Службата за предотвратяване и разкриване на данъчни нарушения.

В следствие на разговори с министъра на правосъдието, министъра на икономиката, изпълнителния директор на Националната агенция за приходите и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“, се предприеха действия за промяна в състава на ДКХ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!