„Ромпетрол България“ дарява 10 000 литра горива на Министерството на отбраната за превоз на украински бежанци. Договорът беше официално подписан от изпълнителния директор на компанията Ивайло Трендафилов и Бригаден генерал Тодор Тодоров, командир на Командване за логистична подкрепа към Министерството на отбраната на Република България.

„Даряваме 10 000 литра бензин и дизел  за нуждите на командването в усилията му за евакуация на бежанците“, заяви Ивайло Трендафилов. Количествата ще бъдат предоставени под формата на карти за безналично плащане.

Те могат да бъдат използвани на всяка една от 60-те бензиностанции на „Ромпетрол България“ у нас. Българската армия е безрезервно  и ежедневно отдадена на грижата за облекчаване положението на бежанците. 

Нашите военни осигуряват директна хуманитарна помощ за украинските граждани. С това дарение нашата компания изразява своята солидарност към страданието на хората и подкрепа към българските институции, подчерта Ивайло Трендафилов.

"От началото на войната станахме свидетели на затрогваща солидарност от български фирми и граждани, които отвориха сърцата си за страданието на украинските бежанци, основно жени и деца. Избрахме да подкрепим именно българската армия, тъй като на нея се пада най-тежката мисия в тези турбулентни времена.

Считаме за  дълг на нашата компания да се присъединим към  усилията на българската държава за подпомагане на търсещите спасение yĸpaинcĸи граждани в страната ни.

От началото на бежанската вълна  „Ромпетрол България“  е съпричастен. Използваме случая  и призоваваме българския бизнес съпричастността му в тези не леки времена да продължи  и да не губи енергията си. Само с общи усилия и обединени ще можем да преминем през този период на  изпитание ", cпoдeли Ивайло Трендафилов.

„Ромпетрол България“ е част от групата KMG International, притежавана изцяло от KazMunayGas - националната петролна и газова компания на Казахстан. Групата оперира в Европа и Централна Азия в сферата на търговията, преработването и нефтохимическата промишленост, търговия на дребно и маркетинг, както и в други услуги в петролната индустрия. KMG International оперира в над 1000 точки на продажба в Румъния, България, Молдова и Грузия под марката "Ромпетрол".

За повече информация: Вяра Георгиева, „Връзки с обществеността“ – 0888 354108