Исканията на държавата да няма посредници при доставянето на природен газ са несериозно поведение, смята изпълнителният директор на Овергаз Сашо Дончев.
По думите му държавата, в лицето на Петър Димитров, извършва сериозни нарушения на правилата и за това ще има последствия.
"Това е демагогия и в никакъв случай не е в интерес на обществото", коментира Дончев. Няма никаква полза от присъствието на държавата в енергетиката и тя не гарантира нищо добро, категоричен бе изпълнителният директор на Овергаз. Според него компанията му предлага много по-добра услуга на доставките в сравнение с Булгаргаз. Ние като доставчици го правим много по-добре, посочи Дончев.

Сашо Дончев застана зад преференциално отношение към редовните потребители, като поиска намаляване на газа за редовните потребители. Той допълни, че методиката за ценообразуване на държавната комисия не го позволява, тъй като не е променяна 30 години.

Овергаз ще достави днес няколко милиона кубични метра газ, които не са били доставени по време на газовата криза. Според Дончев по договор доставчикът има право в рамките на три месеца да достави всички недоставени количества.
Десислава Вангелова, БЛИЦ