Великден иде: Това е рецептата за най-сочното и крехко агнешко
Дори месото да престои повечко във фурната, пак ще бъде невероятно
Трудно е да се намери по-вкусно и крехко месо от агнешка плешка, приготвена на фурна.
Приготвено на ниска температура, ястието ще впечатли всички със своята сочност отвътре и красива коричка отвън.
Агнешката плешка не е толкова популярна, колкото бутчето. И това вероятно е огромно кулинарно недоразумение, защото плешката се оказва необичайно сочна. Има по-ароматен вкус и се готви много по-лесно.
Такова вкусно агнешко през живота си не сте яли!
Между другото, дори месото да престои повечко във фурната, пак ще бъде невероятно. Особено ако при мариноването сте използвали пресни билки и чесън.
Рецептата, която днес ще ви предложим, е перфектна за малка семейна вечеря. Тя не е трудна за изпълнение, а крайният резултатът е повече от невероятен.
От какво се нуждаете, за да си приготвите тази сочна вкусотия, вижте в jenata.blitz.bg.
Последвайте ни
НСИ казва 2013 г. потребление на агнешко разпределено на популацията български селяни и граждани, е ЕДИН КИЛОГРАМ за една година на човек, 2023 г. е 900 грама. Но нашето семейство не е яло поне 15 години и един грам, и 70 от познатите ми, а другите които знам консумират до една порция от 300 грама годишно.
НСИ казва 2013 г. потребление на агнешко разпределено на популацията български селяни и граждани, е ЕДИН КИЛОГРАМ за една година на човек, 2023 г. е 900 грама. Но нашето семейство не е яло поне 15 години и един грам, и 70 от познатите ми, а другите които знам консумират до една порция от 300 грама годишно.
НСИ казва 2013 г. потребление на агнешко разпределено на популацията български селяни и граждани, е ЕДИН КИЛОГРАМ за една година на човек, 2023 г. е 900 грама. Според овцевъдите за пазара у нас по празниците ще са готови не повече от 400 000 българските агнета. Фермер: Произвеждат се 200 грама агнешко на глава от населението, внасяме от съседи за Великден. 10 от агнешкото у нас е внос, отчете министър Десислава Танева.