Изпълнителният директор на Мини "Марица-изток" Тодор Тодоров е депозирал оставка днес, съобщи той самият за Радио "Стара Загора" . 

Тодоров  е отказал да подпише решението за преместване на търговския адрес на Мини "Марица- изток" от Раднево в София, както и увеличението на състава на Борда на директорите в Дружеството от 5 на 9 души и назначаването на втори изпълнителен директор на Мините.   

Трите решения са част от документ, приет от БЕХ на 19 януари тази година и сведени до знанието на изпълнителния директор. Който, според указанията, като директор Тодоров трябваше узакони с подаване в съответните институции описаните промени.

Мотивите на Тодоров са, че ако с тези свои решения Българският енергиен холдинг цели да покаже отношение към личността му на заемания пост, то той не вижда смисъл оставането му да причинява затруднения на дейността на дружеството. 

Тодор Тодоров спечели конкурс за поста "изпълнителен директор", проведен по време на служебното правителство. Новият редовен кабинет излъчи и дори назначи временен изпълнителен директор на Мини "Марица Изток". 

Тодоров обжалва и това решение и бе възстановен от Съда като ръководител на най-голямото открито въгледобивно находище.   

След днешната оставка, въпросът с преместването на търговския адрес на Дружеството, както и с увеличаване на броя на членовете в неговия управителен съвет, остава отворен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ