Какво друго можем да направим освен протести? Спрели сме са на три основни теми. Първата и най-важната са доходите. Даваме си сметка, че трябва да има някакъв баланс в обществото.

Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„От решението в последния ден на НС за минималната работна заплата сме недоволни и ние и работодателите. Полезното е, че бе направена първа стъпка във вярната посока, но пътят не е правилен. Доходите не трябва да изостават зад инфлацията. Имаме много да догонване по отношение на доходите“, допълни той.

„Секторите, в които има напрежение в момента са системите на „Български пощи“ и градския транспорт в София. Ако не се вземат мерки, шофьорите са готови да обявят стачка. Те настояват за 30% увеличение на заплатите“, разясни синдикалният лидер.

„Министерски съвет е този, който определя размера на минималната работна заплата, но ако има пари. Най-голямата спирачка е, че работим с бюджета от миналата година. Предстои да бъде приет бюджетът на Столична община и проблемът може да се реши“, заяви президентът на КТ „Подкрепа“.

По думите на Димитър Манолов енергетиката може да се окаже по-голям проблем от доходите. „Ако тези проблеми не могат да се решат държавата няма да я има. Нищо не пречи инвестициите в Мини Марица-изток да се направят още утре“, каза той.

„Третият проблем е свързан основно със защита на правата на работното място и условията на труд. За това ще говорим, когато имаме по-устойчиво управление“, каза още Манолов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук