От днес до 19 октомври абонатите на пловдивската “Топлофикация” няма да имат топла вода. Дружеството изключи съоръженията си заради планираната годишна профилактика преди отоплителния сезон, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пловдив.
Всички 1200 абонатни станции вече са изключени от мрежата, казаха от “ЕVN България Топлофикация”. Освен профилактика на съоръженията специалистите ще работят за подобряване състоянието на топлопреносната мрежа. Целта е в бъдеще да се прекрати практиката на цялостно спиране на техниката на всички абонати.
По принцип ремонтите се правят през лятото, но тази година графикът е съвпаднал с провеждането на няколко търга по Закона за обществените поръчки, съобщиха от  "EVN България Топлофикация".
Междувременно стана ясно, че омбудсманът на Пловдив Юлия Юрдекова днес ще се срещне с ръководството на EVN, заради многобройните жалби на граждани от топлофикационното дружеств. 90% от оплакванията са за високи сметки на абонати, които от години не ползват парно, но получават огромни сметки. Юрдекова е поканила на срещата и пловдивчанина Христо Лазаров. Той е получил инсулт след като бил осъден от  “Топлофикация”, въпреки че е спрял радиаторите си от години. /БЛИЦ