Според генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Анхел Гурия Великобритания трябва да се върне към духа си, проявен по време на германските бомбардировки по време на Втората Световна война и да „останат спокойни и да продължат“, въпреки стоящите предизвикателства.Той призова Великобритания да се спомни за военновременния си министър-председател Уинстън Чърчил и усилията му да вдигне духа по време на войната, пише The Independent, цитиран от "Фокус"
„Брекзит ще проработи, трябва да го накарате да проработи“, заяви Гурия. „Единственият въпрос е колко време ще е необходимо за това? Има ли други разходи? Да, има!“, добави той. „Стойте на пътя си. Какво бе казал Чърчил? Останете спокойни и продължавате“, добави генералният секретар на ОИСР припомняйки пропагандните плакати на британското правителство по време на войната.

„Това е като германските бомбардировки, само че не са германските бомбардировки“, смята той. Гурия посочи, че европейските лидери трябва да осигурят добри резултати от преговори, но и че няма нужда да се бърза с преходния процес след Брекзит.