Този милиард и половина, за който днес се споразумяхме, ще са средства насочени към българския малък и среден бизнес и стартиращите компании. Тези пари съществуват. С проекти фирмите ще могат да кандидатстват за тези пари. Това заяви изпълнителният директор на Българска банка за развитие Стоян Мавродиев в предаването "Лице в лице" по bTV.

Днес Българската банка за развитие и Китайската банка подписаха споразумение за кредитна линия от 1,5 млрд. евро за български фирми.

"Тези пари са огромен успех за България, министрите и Бойко Борисов. Ние работихме от месеци за тези сделки, днес просто те се материализираха, каза още той. 

"За Китай бе плюс, че работят с държавна банка. Всички пари, които ние имаме като ресурс идват от споразумение с други международни банки. Правителството не дава и стотинка, от парите на бюджета за нас. Това е важно да се знае, когато ни атакуват", допълни Мавродиев.

"През наша програма даваме заеми и на другите банки в България, така финансирахме над 7000 компании, в които работят много хора, които издържат своите семейства", категоричен бе изпълнителният директор на Българска банка за развитие.

"Ще финансираме дори и културна дейност, както и в момента", завърши Стоян Мавродиев.