Разнообразието на търговски обекти по ул. "Александровска" намалява с всеки изминал ден, пише Флагман.бг. Трите магазина след кафе „Папагала“ вече са напълно опразнени от наемателите, стопанисващи помещенията от години.

Витрините, които до скоро бяха подредени прилежно с дрехи внос от Турция, часовници, чанти и аксесоари, вече са тъмни. На тях се виждат единствено табелите с новите адреси на обектите.

Магазинът за дамска мода „Президент“ се мести на ул. Александровска 82 – след паметника „Альоша“, срещу банка ОББ. Новият адрес на следващия, предлагащ часовници CASIO,  е ул. „Фердинадова“ №65.

На третата празна и тъма витрина няма табела, посочваща нов адрес или причина за скорострелното прекратяване на дейността. И трите магазина са добре известни на местните, защото през изминалите 10 години не са сменяли наемателите си.

Подобно внезапно затваряне на няколко търговски обекта, заемащи площи в една и съща сграда на топ локация в центъра на Бургас и преди края на активния летен сезон, веднага предизвика коментари и слухове.

Намиращите се в тях работници нямаха и най-малка представа каква е причината за ситуацията.

„Единственото, което знаем е че тук ще има голям нов магазин за хранителни стоки или турски ресторант“, заявиха лаконично работниците.

Опразването едновременно и на трите обекта действително може да е сигнал за нещо много по-голямо, което съвсем скоро ще видим на ул. "Александровска".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук