Цена не се редуцира със закон. Това си е решение на КЕВР. Най-вероятно ще има приспадане на пари от бъдещи сметки на топлофикациите. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на брифинг в Министерския съвет.

Припомняме, че вчера КЕВР взе решение да се понижат цените на парното и топлата вода в страната с между 8 и 25 процента.

На въпрос дали са обсъдили всички икономически мерки със синдикати и работодатели и това, че има недоволни от мярката 60/40, той заяви, че не знае случай, в който всички да са доволни.

"Искаме да мине през тристранката и да може хората да се възползват от нея още от другата седмица. Тя вече претърпя промяна  в обхвата. Трябва да започне да действа веднага, защото времето е фактор, с който трябва да се съобразяваме. Размерът ѝ е 1 млрд. лева", допълни още Дончев.

"Когато има сигурни мерки - то те ще се прилагат, за да може да се движи икономиката. Не можем да кажем в коя крива на заразата се намираме. Ако се наложи - мерките ще станат още по-строги", каза още той.