През 1965 г. 17-годишният Фред ДеЛука заема 1000 долара от Питър Бък, за да създаде Pete’s Super Submarines. Никога не съм го чували? Ресторантът от Бриджпорт, Кънектикът, е познат с по-краткото Subway, заедно с останалите 40 000 в целия свят.

Представете си момчето на щанда: "Добре дошли в Pete’s Super Submarines. Някакъв сос за вашия сандвич?". Всеки ден веригата получава поръчки за 7.6 милиона сандвичи по целия свят.

Как Subway стана толкова популярен?

Това може да се дължи на факта, че е един от най-евтините франчайз ресторанти, според Business Insider. Или може би това е просто заради лудостта по вкусен аромат на печен хляб.


Или заради 38 милионата възможни комбинации от съставки, от които да избирате. Каквото и да е причината, ДеЛука превърна своя сандвич артистизъм във франчайз магия, надминавайки McDonald's в ресторантите в края на 2010 г., казва CNN Money.

Къде няма Subway?

Те са на всеки континент, с изключение на Антарктика (засега). Но където и да решите да ги опитате по света, имайте предвид, че ще си правите компания с поне още 5300 души на минута.