„През последния месец всички прогнози на кабинета и щаба започнаха да „дават своите лоши плодове”. Ако някои иска да критикува, той ще го направи. А тази, че не сме предвидили, е най-несъстоятелната от всички критики. Това заяви транспортният министър Росен Желязков в ефира на Нова тв.


"В момента преодоляването на здравната криза върви паралелно с икономическите мерки и това ясно се вижда в сектор „Транспорт”, добави той.

Според него всички видове транспорт са пострадали от кризата. А прогнозите вече се прехвърлят напред във времето. У нас се разчита на полети от близки дестинации, прогнозите се правят именно в тази насока.

„Тази криза е и възможност за реформи в определени системи, например железниците, възможност е и да покажем, че всички наши опасения за пакета „Мобилност” всъщност са верни. Затварянето на границите принуди Еврокомисията да създава зелени коридори и начини на доставки. Самият факт, че се наложиха редица дерогации от правилата доказва, че изключенията ще бъдат правило”, смята Желязков.