Като е добър кметът, държавата не му пречи. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който направи първа копка за изграждането на транспортен мост над река Осъм.

Съоръжението ще е с дължина 42,5 км. По думите на кмета на Троян Донка Михайлова, мостът над река Осъм ще струва 2.5 млн. лв. Срокът за изграждането му е една година.

„Този мост ще изнесе транзитния трафик. Много е важен за Троян. Той е етап от много по-голям проект за създаване на много по-добра организация на движението”, заяви кметът Донка Михайлова.

Министър-председателят посочи, че вчера е взето решение в Министерски съвет за отпускане на средства за трета клетка за депото за отпадъци в Троян на стойност 2.6 млн. лв. „Вчера сме го гласували. Ще дойдат парите в сметките на Общината до 2-3 дни.

Важно е да има депо за отпадъци. Като си е свършила Общината работата добре, е глупаво да не го направим“, каза Борисов.

Кметът на Троян Донка Михайлова посочи, че в града е правен воден цикъл в предишния програмен период. „Сега акцентът е енергийната ефективност и управлението на отпадъците. Имаме 10 санирани блока и се кандидатства за още 10“, каза тя.

„Имаме две клетки в депото за отпадъци, но те почти изчерпват обема си. Беше изключително важно да получим финансиране за изграждане на трета клетка“, допълни тя.

„Бяхме притеснени, че заради кризата с коронавируса инвестиционните намерения ще спрат, но имаме с 10 по-малко строителни разрешения от миналата година. Оформя се една бизнес зона от малки и микро предприятия, създавани главно от местни предприемачи“, каза още Донка Михайлова. 

"Моите се цупят, когато похваля кмет на БСП. Аз не мога да си кривя душата", призна малко по-късно Борисов пред кметицата. 

В джипката Донка Михайлова добави още: „Не ми се е случвало досега да навигирам премиер", на което Борисов отвърна шеговито: "Сигурно не ти се е случвало и да те вози".
 

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 25 юни 2020 г.