Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви грандиозна финансова новина за България. това той направи чрез пост в личния си фейсбук профил.

От Чехия долетя ексклузивна новина за продажбата на ЧЕЗ и фирмата на Гинка Върбакова 

Ето какво написа Цветанов (публикуваме думите му без редакторска намеса):

Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB-/A-3'. Перспективата пред рейтинга също се потвърждава и остава положителна. Експертите от S&P очакват силен ръст на БВП в следващите 3 години и отчитат като благоприятно условие за запазването на рейтинга напредъка на България по присъединяването си към Валутния механизъм II (ERM II). 

Преди близо две седмици Fitch също потвърди кредитния рейтинг на България BBB в чуждестранна и местна валута със стабилна перспектива.

Борисов сподели важна информация за рейтинга на България 

Българската икономика се развива. Доказателства за това идват както отвън - кредитният рейтинг от международните агенции, така и отвътре - Бюджет 2019 г. е най-добрият от много години насам. Уверен съм, че тези отлични резултати ще дадат нов силен тласък на нашата работа по пътя ни към осигуряването на българските граждани европейски доходи и стандарт на живот“.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!