Хотели за 20,4 млн. лв. са обявени за продан от частни съдебни изпълнители (ЧСИ). Това показва справка в сайта на Камарата на ЧСИ. 

Юруш към тази част на България: Продават се хотели на безценица

Общо 11 места за настаняване в страната са пуснати на търг.

Най-скъпо се продава хотелски комплекс в село Брестник, местност Манастирски път, Пловдив. Той е обявен с първоначална цена от 7,6 млн. лв., уточнява „Телеграф“.

Общата площ на имота е над 18 000 квадратни метра, като в него са включени хотелски комплекс с вътрешен басейн, СПА хотел и други постройки. Имотите са собственост на „Спорттур“ и върху тях има тежести, които са задължения към банка и запор върху предприятие.

Пореден  

Справка в интернет сочи, че огромният комплекс не се продава за първи път. През 2022 година мястото  е било пуснато за продан, като цената му е била 6,3 млн. лева, а през 2019 година хотелът е бил обявен за 4,8 млн. лв.

Сложиха на тезгяха резиденция от времето на Тато, цената е повече от приемлива СНИМКА

Обикновено цената на имотите пада след няколко години опити за продажба, но предвид драстичното поскъпване на пазара на имоти оценките на имотите вече са различни. 

На море 

Друг обявен за продан хотел се намира в Созопол. Цената му е 1,368 млн. лв. Местоположението му е в местност Буджака. За участие в търга, който е трети поред, се внася задатък, който е в размер на 10 на сто от стойността на имота. 

Други два хотела пък са в курорта Пампорово, като единият дори не е завършен. Той се продава с начална цена от 1,1 млн. лв., а площта му е 25 000 кв. метра.

Другите хотели, които са обявени за продан, са в Тетевен, Кърджали и Клисура. 

На търг се продават още 6 заведения от частни съдебни изпълнители. Две от тях са във Варна, като едното е близо 200 квадрата и е оценено на 158 000 лева. За другото искат 784 000 лева за площ от 800 квадрата.

Предлагат се още заведения в Бургас, Пловдив и Хасково.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук