Международното финансово изложение “Банки Инвестиции Пари” се открива днес в Пловдив. Събитието се провежда за седми пореден път под патронажа на министъра на финансите. Очаква се министър Пламен Орешарски да пререже лентата.
Големи инвестиционни проекти, пазарът на недвижими имоти в България и глобалната криза ще са във фокуса на Международното финансово изложение “Банки, Инвестиции, Пари”. Акцент на форума ще бъдат инвестиционните възможности на българските общини, които ще могат да презентират най-новите си продукти и услуги, планове за развитие и успешни проекти, твърдят организаторите. Предвидена е премиера на алманаха „Инвестиционен индекс на общините в България”. За първи път в рамките на събитието ще бъдат наградени общините с най-добър инвестиционен климат. В рамките на изложението ще се проведе конференция “Финансовият сектор в условията на глобална финансова и икономическа криза: решенията за България”. Ще бъдат връчени традиционните награди „Финансов продукт на годината” в четири конкурсни категории: кредитни продукти и финансиране, инвестиционни продукти и влогонабиране, картови продукти, застраховане. Целта на конкурса е да популяризира най-успешните и конкурентни финансови продукти и компании за предходната година.
В изложението “Банки Инвестиции Пари”, което продължава до 6 март и се провежда в Международен панаир – Пловдив, участват представители на българския и международен финасов сектор - банки, застрахователни и осигурителни компании, инвестиционни дружeства, ИТ компании, дружества със специална инвестиционна цел, строителни компании и агенции за недвижими имоти, консултанти и инвеститори, както и представители на правителството и общините.
Димана Тодорова, БЛИЦ