Ще почиваме ли по-евтино през септември на българското Черноморие. Очаква се цените на нощувките и пакетите да паднат от 15 до 50%, но едва след почивните дни около Съединението.

На Юг от Бургас се надяват на силен сезон поне до 15 септември, затова и не бързат да свалят цените. Доста  ваканционни комплекси са пълни за дните около Съединението, затова там ще се почива по-евтино едва след поредицата почивни дни около празника. 

При по-сериозно проучване в сайтовете за почивки може да се намерят почивки за  20 лева на вечер в някои от по-малките градчета на юг от Бургас. В Равда и Несебър се срещат приемливи оферти за по 100 лв. на вечер с включена в цената романтична вечеря и подарък масаж, съобщава bgonair.bg.

Примамливи оферти има и за Созопол. В много от хотелите цените ще паднат с близо 50%, но едва след приключването на Аполония. В дните от 1 до 7 септември няма свободни места.

Концесионерите на плажовете признават, че изненадващо за тях сезонът се е оказал добър.

До края на септември на своя пост ще остане и Мишка, който е от Полша. Макар и малко, това лято има негови сънародници, които са избрали да почиват в България.

Малкото хотели в Слънчев бряг, които отвориха това лято, предлагат оферти до първия учебен ден. Ще разчитат основно на българи, тъй като за малкото западни туристи учебната година започва на 1 септември.

От Комисията за защита на потребителите казват, че това лято най-много са жалбите за отменени почивки заради Ковид.