Евтиният бял хляб е избелен типов. Затова алармираха производители. Според тях заради кризата някои фурни прибягват до крайни мерки , за да намалят цените си, съобщава "Телеграф".
Така, например , с малко химия брашното за типовия хляб изсветлява и той се пуска за бял по магазините. Войната на фурнаджийте  същевременно стига и до рекетиране на магазини и саботиране на камиони с хляб.
Тези химически вещества не са опасни за здравето на хората, но  така полученият хляб е клисав, бързо изсъхва и много по-лесно се рони на трохи ... и не на последно място няма хранителни свойства на бял хляб. Шефът на регионалната структура на хлебопроизводителите в Добричка област Тошко Няголов заявява, че не е нормално при тези цени на горивата и консумативите , както и на пшеницата , да се предлага хляб за 40-45 стотинки. Според него това е произведен хляб без документи. Реално качественият хляб не може да струва в магазина по-малко от 90 стотинки  за 700 грама и е по-добре да се изяде една филия хубав хляб, отколкото три филии евтин и некачествен хляб. /БЛИЦ