Г-н Доган не е казал, че няма алтернатива на управлението. Той заяви, че от опозиционните партии няма подготвена, която да поеме управлението. Това заяви в "Здравей, Бъгария" депутатът от ДПС Йордан Цонев.

"Твърде много различия имат БСП и ДПС. Г-н Доган каза, че се нуждае от нов тип управление и ние го подкрепяме. Ние не харесваме лозунга "стани да седна". Когато нямаш подготвен радикално нов вариант за управление, няма нужда да предлагаш същото, което до момента", каза той.

"Ние сме опозиция на това управление, най-вече заради участието на националистите. Не е нужно обаче опозицията да е единна. Важното е нея да я има и дефицитите на това управление да бъдат казани", заяви Цонев.

Според него България се нуждае най-вече от програма за бързо развитие. Той смята, че най-голям бич е бедността и трябва да се направят дъбоки реформи.

"Трябва да се намери съвместимост на програми и според това да тръгне да се прави мнозинство", каза Цонев.

"За корупцията трябва да се говори конкретно, както за убийство не се говори абстрактно. Корупцията не се бори с органи, а премахване на средата й. Ако президентът назначава антикорупционният орган, отново всичко става на политическа основа", заяви депутатът.

Вчера бе приет проектозакона на Хамид, Цонев и Пеевски. Депутатът от ДПС коментира успеха. "Няма противопоставяне между Пеевски и Цветан Василев, а между Василев и ограбените от него хора. Политиците със своето бездействие не можаха да минимализират щетите. След случилото се с КТБ имаше два варианта, ние тръгнахме по първия, вместо да оздравим банката и да приемем законодателство, което има в някои европейски страни. С тези пари, които върнахме на хората, можехме да оздравим банката и на по-късен етап тя да се продаде. Така нямаше да пострада нито един гражданин и нито една фирма. Това предлага ДПС от първия ден", каза Цонев.