A1 България е бранд №1 у нас в сектор „Телекомуникации и интернет“. Това показват резултатите от единствената по рода си потребителска класация у нас – „Любимите марки“. Това е четвърто поредно отличие за компанията и общо девето в цялата история на надпреварата.

Тя протече в три кръга, в хода на които потребителите можеха да дадат предпочитанието си за различни компании, работещи на българския пазар. В хода на всички гласувания подкрепата за A1 беше силна и постоянна, като в последния кръг телекомът получи над 4000 гласа и запази близо 10% преднина пред втория в класацията.

„Отличието „Любима марка“ е най-високата оценка за работата на всички ни в A1. Най-високата, защото е дадена от хиляди потребители, които познават и използват нашите услуги на всекидневна база.

Да си победител в подобна класация за поредна година също така задължава: трябва да надскочиш постигнатото по-рано – макар да е било най-доброто в България. Именно това и правим – с нашата призната от потребителите 5G ULTRA мрежа, но и с богатата гама от ICT услуги, с които сме в помощ на бизнеса“, коментира директорът „Корпоративни комуникации“ в A1 България Илияна Захариева.

Общо близо 45 000 души се включиха в гласуванията, които бяха в 43 категории.

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, интерактивна, цифрова и сателитна телевизия, четири собствени спортни канала с марката MAX Sport, платежни услуги, ICT, cloud и IoT бизнес решения на над 4,8 милиона клиенти. През 2021 г. A1 България отчита приходи от 574,1 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 218,3 млн. евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 26 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония и Сърбия, а приходите на Групата за 2021 година възлизат на 4,75 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.