Тодор Давидов, по-известен като Гринго, е мъжът до талантливата Софи Маринова. Мачото отскоро се изявява като певец, дори с любимата му основаха нова музикална компания. Наш репортер се срещна с Гринго, за да научи дали наистина го преследват мутри от Германия, които искат 100 бона, или ще му отрежат главата. Говорим си още за скандалите с ромския славей Софи Маринова, мислят ли за сватба и дете, кой кого ревнува повече и т.н. Това е едно от малкото интервюта на бившия охранител до момента и първото, което дава без половинката си.
- Със Софи Маринова основахте собствена музикална компания. На кого беше идеята и как се стигна до осъществяването й?
- Идеята си е на Софка, от доста години си мечтае да работи без продуцент. След като сме заедно и тръгнах и аз да пея, тя ми предложи да я основем под името „Софи-Гринго мюзик”. Не иска да взима други изпълнители. Тя се води продуцент във фирмата, а аз съм управител. Общ ни е бизнесът.


- Казват, че се е скарала с продуцента си Крум заради теб и ти си причината тя да напусне музикалната си компания?
- По принцип не й се бъркам в работата, макар много хора да говорят такива глупости за мен. Самата ми визия и структура им действа на хората да говорят така. Още като се събрахме с нея, тя все мрънкаше, че иска да остане сама. Аз виждам, че цялата работа тя си я върши сама – телефоните й не спират да звънят за участия, тя се пазари. Слушам оплакванията й няколко месеца и накрая я попитах дали иска да чуе мнението ми. Казах й, че сама си върши работата и не й трябва никакъв продуцент. Така решихме да направим среща с Крум, но той не го прие много нормално. Започна
 
да говори за космически неустойки
 

които изобщо не съществуват. Ядосах се, но не съм го пребил, както се пише по медиите. Просто видях, че няма да се получи диалог, хванах Софка и си тръгнахме. Видяхме се втори и трети път, той усети, че няма накъде да мърда. Разбрахме се за някакви суми, дадохме си паричките и най-нормално приключи всичко.

- Софка ли е виновна в начинанието ти да пееш?
- Винаги съм работил като охрана и шофьор на известни личности в чужбина, освен това две години и половина бях актьор в кипърски сериали. Музикален съм си обаче от малък. Но никога не съм си мислил, че ще пея професионално. Докато карам колата си, пея. И тя ме е слушала постоянно и един ден вкъщи ме кара да й пея разни песни. Хареса й как пея и ме вкара да ме пробва в студио как ще звуча. Каза ми: „Край, почвам да се занимавам с теб. Има хляб в теб”. Стана ми смешно, но пък я има и тръпката. Упорит съм и няма връщане назад при мен. Тя веднага звънна на колегата си Ерик, който написа текста на първата ми песен. Всичко тръгна на шега, но сега вече съм се захванал доста сериозно. Виждам, че парчетата ми се харесват от доста хора и продължавам напред.

- Музиката за теб ще бъде по-скоро хоби или смяташ да го превърнеш в бизнес?
- Отначало мислех да е като хоби обаче сега мисля да го превърна в бизнес. Имам вече самоувереност, защото го мога това нещо.
- Излезе информация, че Софка събирала от приятелите си 100 бона, за да те спаси от немски мутри. Новината гласи още, че в Германия си заработвал като сводник и явно си ядосал не когото трябва, щом искат да ти махнат главата...
- Много се ядосах на това нещо. Приятели ми казаха за тази клюка, а накрая се обади майка ми, която не спираше да плаче. Заради това се вбесих. Юрнах адвоката си да ги съдя тези, които са написали такава долна лъжа. Софка ме спря и каза, че няма смисъл да си губя времето. Всичко е лъжа!

- Тя е разказвала първите си впечатления от теб, но не сме чули твоята гледна точка?
- Знаех я като известна личност, но нищо повече за живота й. Мислех си, че има повече деца, а не един син. Видях я в Германия, но не съм от хората, които ще отидат да се натрапват, срам ме е. Стоях си настрани и я наблюдавах, интересно ми беше. Не мога да излъжа, че не ми е харесала и като жена. В интерес на истината тя направи първата крачка, отпусна ме.
- А какви бяха тези нейни изблици в национален ефир, че си я бил и заплашваш да заколиш сина й...
- Не мога да лъжа, че не сме се карали и джугали – във всяко семейство го има това. Не е имало големи крайности, за каквито пишат медиите. Не съм искал да ги убивам, да режа главата на Лоренцо и т.н. Тя говори доста глупости за мен по медиите, какво ли не каза... Когато я чух, бях категоричен, че
 
повече няма да се върна при тази жена
 
 Но когато човек обича – той прощава. Разбрахме се, че каквото и да става, трябва да си остава между нас.
- Мислите ли за сватба и това не те ли плаши? Тя има малко горчив опит със сватбите – в последния момент всичко се проваля...
- Имам малко страх от това, защото в Софка живеят три жени, три личности. Променлива е малко. Може да каже, че нещо го иска и в следващия момент вече е обратно.
Засега всичко върви нормално, мислим за сватба. Ние сме първични – може да го решим днес и другата седмица да вдигнем сватба.

- Вероятно трябва първо ти да коленичиш и да й предложиш?
- Аз й предложих в Германия, подарих й пръстен преди Нова година. Точно на рождения й ден (5 декември – б.а.) пред моите родители я помолих да ми стане жена. Развълнува се, разплака се. Но конкретна дата за сватба не мога да ти кажа. Скоро ще го измислим и ще ви уведомим.

- А дете предвиждате ли? Тя многократно е заявявала, че иска да ти роди поне 2-3 деца...
- Работим по въпроса. Тя иска момиченце, а аз държа да е момче. Живо и здраво да е, пък няма значение какъв пол. Една ясновидка обаче й каза, че през 2017 г. ще си има дъщеря. Дълбоко в душата си аз искам да е момче, но това е Божия работа.

- Кой ревнува повече от двамата?
- Категорично заявявам, че тя ревнува повече. Аз също я ревнувам и в началото си мислех, че съм проблемен с това нещо. Обаче тя ме увери, че има по-луди на тази тема. (смее се)

- Как тогава те пуска да ставаш известен, да градиш музикална кариера, като сега фенките ще се увеличат многократно?
- Това е голям проблем, усещам при нея. Тук трябва аз да си изиграя добре ролята, трябва да се пазя и да не й давам повод за ревност. Това й е болната темата, но не иска да спре кариерата ми.

- Разкажи малко за себе си – от какво семейство идваш, от къде си...?
- Майка ми е от Айтос, а баща ми от Бургас. Като малък родителите ми се развеждат и се местим да живеем в града на майка ми. Там имам една триетажна къща, регистриран съм като жител на града и там е постоянният ми адрес. Баща ми живее сам в Бургас, а майка ми и сестра ми са в Германия. Често се виждам с тях.
Учил съм в Бургас, но заради семейните проблеми прекъсвам и основното си образование го довършвам в Айтос. След това се записах в спортното училище в Бургас като борец в свободна борба. После заминах за чужбина да работя, направих близо 11 години извън България.

____________________________________________________________________________________________________________

Сравняват го с Фики
 
„Не ми харесва, че ме сравняват с някои певци, че съм ги имитирал. Говоря за мъжете певци, но не искам да назовавам имена. Нямам нищо против колегите – било Фики, Константин, Галин или някой друг. Добре се разбирам с всички. Попаднах обаче на статия, в която се пишеше, че съм сложил Фики в малкия си джоб. Той си има негов стил, аз пея в съвсем друг. Имам си идол, но той е гръцки певец – Зафирис Мелас. Да не ме бъркат с никого. От българските изпълнители харесвам Тони Стораро, Анелия, Азис, Преслава и най-вече Софи Маринова. Това са най-добрите изпълнители, слушал съм ги на живо и определено са кадърни и от малкото, които могат да пеят на живо”, категоричен е Гринго.