"Свършихме си перфектно работата на тези избори. Подписахме си договора с ЦИК и им предадохме приемно-предавателните протоколи. Срещу нашата работа нямаше нито едно възражение както на тези избори, така и на предишните над 15 - 16. Фирмата "Информационно обслужване" е перфектна, защото в нея работят безупречни професионалисти". Това заяви ексклузивно пред БЛИЦ проф. Михаил Константинов, който бе освободен от длъжност от служебния кабинет "Янев".
"Фирма "Информационно обслужване" е най-печелившата в транспорта. От 2012 година, когато я поех след управлението на една одиозна фигура (Азер Меликов - б.р.), "Информационно обслужване излиза с по 5-6% на печалба всяка година, а общият оборот на фирмата се е вдигнал цели 4 пъти от 2015 г. до момента", подчерта проф. Константинов пред БЛИЦ.

Азер Меликов 

На въпрос на БЛИЦ - как ще коментира вчерашното изявление на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че е бил унижен от ЦИК заради решението на Комисията да го остави депутат, проф. Константинов отговори:

"Наблюдавахме хаотични действия от страна на Централната избирателна комисия по този въпрос. Но в крайна сметка Комисията взе правилно решение и удовлетвори молбата на Борисов да не е народен представител. Народът е казал - по-добре късно, отколкото никога, аз ще кажа по-добре късно, отколкото много късно.

Не можеш насила да накараш един човек да направи нещо против волята му. Можеш да го спреш, но не можеш да го заключиш в една стая и да му кажеш какво да прави.

ЦИК се опря на практиката, която казва, че когато един избран за депутат човек не иска да е такъв, молбата му се удовлетворява".Пред БЛИЦ проф. Константинов изложи мнението си дали се чувства обиден от решението за освобождаването му.

"Не съм обиден на служебното правителство. Всичко е ОК. Все пак трябва да имате предвид, че съм на 73 години и не мога да работя до безкрай.

Изненадан съм, че ме освобождават, но не съм обиден

Все пак аз се занимавам с научна дейност и всяка година издавам по една книга, свързана с математиката - моето призвание", подчерта пред БЛИЦ проф. Константинов.

И допълни, че оттук нататък ще се отдаде на научна дейност.

Ивайло КРАЧУНОВ