Много интересен слух се завъртя днес в политическите среди у нас. Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще прeдприeме изнeнaдвaщ хoд зa прeзидeнтcкитe избoри, кaтo от партията му издигнат кaндидaтурaтa нa прoф. Тoдoр Кантарджиев.

Според слуха кaндидaтурaтa нa пeнcиoнирaния oт cлужeбния здрaвeн миниcтър eпидeмиoлoг щяла дa бъдe oбявeнa cлeд пaрлaмeнтaрнитe избoри нa 11 юли.

БЛИЦ потърси проф. Кантарджиев за коментар по темата.

Ето какво заяви той в интервю за медията ни:

- Проф. Кантарджиев, има ли нещо вярно в слуха, че Вие ще бъдете кандидата на ГЕРБ за президент на предстоящия вот за държавен глава?
- Не! Категорично няма нищо вярно в това!

- Водени ли са все пак разговори с Вас?
- Никой не е говорил с мен за подобно нещо. Нито от ГЕРБ, нито от която и да било друга партия. 

- Как ще си обясните тогава появилата се информация?
- Чист слух. Няма нищо вярно в него. Не ламтя за политическа кариера. Не искам и не са говорили с мен за това да бъда кандидат за президент. Има много по-важни неща, с които да се занимаваме на този етап от президентските избори. 

- Какви например?
- Овладяването на разпространените на коронавируса у нас.

- Ще направите ли някаква прогноза за това кой ще е победителят на предсрочния парламентарен вот, който ще се проведе на 11 юни?
-Не, не мога да прогнозирам кой какви резултати ще има. Както казах – не се интересувам от политика. Други неща са много по-важни – животът и здравето на хората.

Цветомила ПЕТРОВА, БЛИЦ