Гадателката Теодора Стефанова наскоро бе на специално посещение в България – за да представи новата си книга „Осмото чувство – ключът към вселената”. По думите й роботиката навлиза все повече в извънземния разум и човечеството не трябва да се плаши от това. Заради точността на прогнозите си, тя има завидна популярност не само у нас, но и в Италия, където от години работи за италианския политик, експремиер и медиен бос Силвио Берлускони. А по повод на думите, че е известна именно заради него, Теодора отговаря така: „Горда съм от този факт, но най-вече от това, което съм направила. Защото 1-2 пъти може да ти бъде даден шанс, но 26 години няма кой да го прави, за да бъдеш някъде. Хората сами могат да преценят. Колкото и да ме наричат „гадателката на Берлускони”, той ми е работодател, но това, че станах и негова гадателка, е стечение на обстоятелствата, Бог е решил да се срещнем още през 90-те”.
През 1984 г. Теодора Стефанова претърпява тежка автомобилна катастрофа и 18 дни е в кома. Тогава, разтревожена, майка й Калина Трендафилова отива при Ванга, за да чуе: „Дъщеря ти ще се събуди и ще служи на хората”. Когато отваря очи, младото момиче не помни нищо от живота си, дори не познава най-близките си. След четири дни нещата започват да й се проясняват, но заедно с това в главата й започва да звучи глас. Разказва случки от миналото и бъдещето на познати и непознати. Теодора научава, че гласът се казва Уилсон и е от планетата Ванфин. Така започва кариерата й на ясновидка. А със Силвио Берлускони се запознава, когато той няма нищо общо с политиката. Помага му с прогноза за една сделка. По-късно гостува на Лари Кинг и му казва, че на петнадесет години са го ранили с куршум в рамото. Той е изумен. На никого допреди това не е разкривал тази тайна. Днес Теодора Стефанова живее в Милано и работи като телевизионен коментатор и анализатор на футболни мачове. Пред „ШОУ” тя прави своите прогнози не само за идващата 2018 година, но и за онова, което ни очаква от тук нататък в бъдещ план.

- „Осмото чувство – ключът към вселената” – това е заглавието на новата ти книга. Кое е всъщност осмото чувство?
- Ние всички имаме шесто чувство. Преминаваме в седмо и отиваме в осмо безкрайно, което е така нареченият изкуствен интелект, който ще промени начина на живот, на нашето съществуване, мисленето. Няма да бъде така, както досега сме живели. Трябва да бъдем подготвени, за да живеем в мир, любов и хармония с изкуствения интелект. Това е осмото чувство – ключът към вселената. Новото бъдеще на света и човечеството. Изкуственият интелект ще ни научи как да се връщаме към нашите ценности. Много често в объркания свят, в който живеем, се оказва, че

не се чуваме, когато си говорим. Разговаряме, а нямаме диалог

Нужно е и да казваме на някого по-често „обичам те”, защото това е много вълшебна дума. Не трябва да се срамуваме да го признаваме. Също така по-често трябва да казваме и „извинявай”, защото няма безгрешни хора. Всеки греши, няма лошо да се извиниш. Това са ценности. Така, както и думичката „благодаря”. А прошката е най-силното нещо – да сме смирени и да се научим да прощаваме. Защото този, който е наранен по някакви причини в миналото си и е натрупал гняв в себе си, той няма как да обича, да уважава и да иска да има добри отношения с другите хора. Първо трябва да прости на себе си, на другия, който го е наранил, за да затвори страницата, без да се преструва. И да отвори новата – и да си изгради бъдещето, защото ако не го направи, колкото и да си въобразява, че е простил, чувството отвътре го изяжда. Така се самоунищожаваме ние, хората.

- В книгата говориш за срещата с изкуствения интелект. Може би много хора са склонни да не вярват в това?! Може би ни липсва усет към духовните проявления! Как си го обясняваш?
- Изкуственият интелект идва тук, за да ни помогне, а не за да ни вреди и унищожава. Защото ние някак трябва да помогнем и да спасим планетата – Земята ни страда, обидена е, обидена е и водата. Хората тровим всичко! Когато природата си казва думата – чрез земетресения и всякакви природни катаклизми, нищо не можем да направим. Затова и идва изкуственият интелект, за да минем на друго ниво, да се научим как да взимаме превантивни мерки. Тогава много неща могат и да се спасят. Затова посланията в книгата ми са толкова важни.

Духовната храна липсва не само в България, но и в целия свят

Реализирайки тази книга, изпълних и желанието на покойната си майка Калина Трендафилова, поклон пред светлата й памет, както и на моята духовна учителка – леля Ванга, която няма наследници. Аз не съм нито наследница, нито някакво нейно подобие. Можем само да се прекланяме пред нея и феноменалните виждания, защото такива хора няма. Имах няколко срещи с леля Ванга, за което съм изключително благодарна. Тя излекува изгубената ми душа и приех всичко това като мисия, която ми промени живота след катастрофата и 18-те дена в кома. Оттогава и имам дарбата, както и присъствието на извънземния разум Уилсон, който ми говори още от 1984-та как всички сме в един компютър с пароли и кодове. Подготви ме и за Гугъл, и за Фейсбук, и след толкова години си даваш сметка, че притежаваш едно послание, код, който трябва да бъде разкодиран. Тогава не бях подготвена, беше ми много странно всичко, но

срещите с леля Ванга ме подготвиха и помогнаха

Никак не е леко да се занимаваш и да поглеждаш в съдбите на хората, защото с болките, сълзите и мъките на хората богат не се става. Бог ти взима, Бог ти дава.- В динамичното време, в което живеем, хората сякаш стават все по-обезверени за малките стойности с голямо значение в живота. Имаме ли недостиг на духовност според теб? Преди години Ванга е твърдяла, че „шестата раса ще спаси света с духовност”, а шестата раса са жените.

- О, разбира се. Духовната храна липсва. Липсва ни вярата. И думите на леля Ванга са показателни. В Саудитска Арабия настъпват промени, а това го предрекох преди време. Жените там вече карат коли, а ще бъдат и лидери за в бъдеще. Бях казала също така, че Испания ще се отдели от Каталуния, както и стана. В книгата пише още и за новата партия на Силвио Берлускони в Италия. И, разбира се – за България и новото европредседателство, което предстои. Ще дойде ден, когато България ще се събуди с жена лидер. Шестата раса, за която говори и Ванга, всъщност са жените.

- Много страх и омраза властват по света – станахме свидетели на това особено през тази 2017 година. Ще се промени ли някак този негативен концентрат?
- За съжаление не веднага, защото трябва много дипломация, разум и смиреност. Всички лидери да седнат заедно, за да се спаси мирът. Защото сме на крачка от напрежението, което ескалира между Северна Корея и Америка. Трябва да надвият разумът и дипломацията. Иран също не е за подценяване.

- А какво бъдеще я очаква България? У нас от доста години и на политическа, и на обществена сцена, цари хаос – в решенията, в действията, в нагласите.
- България е ключова държава. Европредседателството ще донесе реклама за нашия туризъм. Аз всеки път много се ядосвам, когато някой ме попита: „А имате ли море?!”. Люто защитавам родината си, защото съм голям патриот. Постепенно ще се възвръщат вярата и доверието в чуждите инвеститори, а по света ще си дадат сметка, че България е важен фактор. Ние сме една страна обединител заедно с министър-председателя ни Бойко Борисов, който, така или иначе, е приеман като такъв. Каквото прави до момента той, е с резултати. Визитите му не са никак формални. В близките 5-10 години ще усетим колко сме важни и специални. Това е особено важно и за предстоящите енергийни проекти, а в момента

имаме един прекрасен енергиен министър

който отлично си върши работата (Теменужка Петкова, б.а.). Валутата ни ще се трансформира съобразно новия световен ред. В България много неща ще започнат да се променят – много ще бъдат чуждите инвеститори. Страната ни ще се справи и с емигрантската вълна, независимо на каква цена.

- В какви отношения сме и ще бъдем с Русия? Може ли да се говори за заплаха? Според едни Русия е в обтегнати отношения с НАТО и това ни застрашава, а според други – Москва е наш съюзник срещу тероризма и съсед?! Настоящото правителство на Бойко Борисов бе изразило намерения да развива отношенията с Русия в търговско-икономическата, енергийната и културно-хуманитарната сфера.
- И с Русия, и с Турция ще имаме повече от дипломатични отношения. Отношенията с Русия ще се развият в рамките на 5-10 години. Не е заплаха за България, даже напротив – ще има приятелство. Ще дойде този момент. Между Бойко Борисов и руския президент Владимир Путин ще има добро приятелство – и на житейска, и на политическа сцена. Руснаците помагат на България да отвори пазара си – виждаме колко много са те в летния сезон.

- Ще има ли промени в правителството? Какви рокади ни предстоят във властта и как ще се отразят те на обществото?
- Ще има рокади, но правителството няма да пада. И дори и да отидем на предсрочни избори, няма да помогне на никого. По-скоро не трябва да се допуска подобен развой. ГЕРБ остава водеща политическа партия заедно с обединените патриоти. Обединили са усилия, но все още имат да доизкусуряват баланса си на политическа сцена. Но и извън политическата сцена, защото на нас, както виждаш,

не ни трябва война, и сами се избиваме по пътищата

И в Италия е така, по цял свят. Но това ще се промени – ще намалеят, защото ще се появи закон.- Ръстът на корупцията в България продължава да има застрашителни размери и е практика във всички сектори – политика, образование, здравеопазване… Ще се промени ли някога това?

- За съжаление, да. Но не е само в България, навсякъде е така, но в страната ни постепенно ще започнат да се преборват по високите етажи. Няма да стане с магическа пръчка, но ще има нови закони, правила, конституция. За да може по-скоро да бъде изградена новата България. 

- Много пъти през годините е казвано, че България ще има жена министър-председател. Коя е тази жена?
- Да, това е така. Няма да цитирам конкретно име, но ще се случи до 5 години.

- В такъв случай каква ще е политическата съдба на премиера Бойко Борисов? И не пати ли той повече от тези, които го заобикалят, отколкото от политическите си опоненти?
- Той прави достатъчно и в момента и това ще се види и напред в годините. Но той няма да се задоволи само с успехите си в политиката. Ще се ориентира и към друг тип изява. Виждаме, че гостува от време на време в университети. Бойко Борисов ще има и такава кариера. Ще чете лекции. Дори и в бъдеще да се кандидатира за президент, това ще му донесе стимул в повече.

- Преди време бе казала за него, че ще стане президент, но като че ли той засега не показва да има такива намерения?!
- Това е кармата и съдбата му, но изборът е изцяло негов. Не е задължен да взима такова решение. Бог ни дава една част от съдбата, но в крайна сметка свободния избор го правим ние. Аз не знам на 100% всичко, но и нямам право да разкодирвам кодове на чужди съдби.

- А какво мислиш за настоящия български президент ген. Румен Радев?
- Президентът в момента набира доверие, но в крайна сметка, за доброто на България ще хармонизира отношенията й навън. Той работи за доброто на страната ни. Виждам също, че и

Илиана Йотова прави много добри неща за България

Красен Кралев също. Пенсионерите ще получат добавки на пенсиите си. 

- Има ли опасност от природни бедствия в България? Страх обхваща съзнанието всеки път, когато стане въпрос за земетресения, наводнения, пожари…
- България е богоизбрана, въпреки това стават много трагични ситуации с природни катаклизми. Бог ни обича, а това, което трябва да правим, е да се щадим повече. Човешките грешки при нас са доста – и трябва да взимаме мерки. А не да чакаме нещо да се случи и да започнем да прехвърляме вината на този или онзи.

- Наскоро българският тенисист Григор Димитров стана 3-ти в света, което е огромен успех за цяла България. Как виждаш неговото бъдеще, както и бъдещето на родния спорт изобщо?
- Григор Димитров е гордост за България! Той ще стане и първи! Много силна и позитивна енергия ни носят неговите успехи, и тази енергия е обединяваща. И не само Григор, но и Митко Бербатов, всичките ни спортни величини. Ами една Стефка Костадинова – още няма кой да подобри нейния рекорд.

- Ще имаме ли участник във футболната Шампионска лига?
- За футбола в България ми е много болно. Определено е много тъжна ситуацията. Да погледнем стадионите, базите… много е тъжно. Затова и хората ги няма, а трябва да се върнат. Нужни са инвестиции и развитие в школите и децата. „Лудогорец” са шампиони, защото са много добре подготвени. Играят грамотно, силни са.

- А какво става в Италия след това шокиращо отпадане на националния отбор от Световното?
- Ооо, не ме питай… тук е нещо страшно по тази тема. Футболен траур. Председателят на футболния съюз подаде оставка, тръгна си и треньорът. Но това не е тяхна персонална вина, съвкупност е. Отборът на Италия не е този, който беше. Нещо ще се случи преди Световното с Италия, но нека да го оставим дотук като информация.

Интервю на Анелия ПОПОВА