Около Катрин Вачева винаги се случва нещо скандално. Но не всеки път това е нейната основна цел. Просто моделката е от хората, които рядко си държат езика зад зъбите, а думите й често провокират ответни реакции. Наскоро видяхме Катрин да кулинарства в хитовото шоу „Черешката на тортата”, където обра овациите с кулинарен майсторлък, въпреки че призна, че доскоро не е можела да готви. Освен с черпак в ръка, манекенката се появява все по-често и с микрофон в ръка. А компания в музикалния дебют й прави не кой да е, а голямата българска певица Кристина Димитрова. Двете се сближиха покрай участието си в риалити формата „ВИП брадър” в миналогодишния сезон и както изглежда приятелството им се оказва по-здраво от очакваното.
- Катрин, май последното, което хората очакват от теб, е да те видят пременена с готварска престилка? При участието си в „Черешката на тортата” демонстрираше завиден усет към детайла, декорирайки буквално всеки зеленчук…
- В интерес на истината се чувствам страхотно в тази си роля. Аз започнах да готвя от любов – заради моя приятел. Преди това, колкото и да съм имала сериозни връзки, явно не са били чак толкова сериозни, за да поискам да заживея с него, да сме 24/7 заедно. Имах голямо желание да се науча да готвя добре и той да види, и да оцени в мен, и това мое качество. В началото готвех напълно импровизирано. Никой не ме е учил или показвал как да съчетавам и приготвям продуктите. Научих се сама – с готварски книги и рецепти по интернет. Но всичко ми се получаваше още от първия път, което много ме вдъхнови и мотивира да не спирам. Бях много щастлива и очаквах всеки път с голямо нетърпение реакцията и физиономията на приятеля си, за да разбера справила ли съм се или не. В „Черешката” направих 5-степенно меню. А вкъщи често правя и 3-степенно, което е странно за някои хора, които знаят, че не бях по готвенето, пък изведнъж гурмета (смее се). Във всички ястия, които приготвях, влагах артистизъм, стараех се да изпиша с крем, украса от бонбони, зеленчук или плод името на моя приятел или пък нашите инициали – така, че не само за „Черешката” направих и поднесох творчески ястия, ами и вкъщи съм си такава.С любимото си кученце

- Сама ли готвеше във формата или някой ти помогна?
- Исках храната ми да е вкусна, но и интересно поднесена. Да радва сетивата и още от чинията да има ефекта „уааау”. Може би съм единствената участничка, която е станала в 5:30 сутринта за грим и прическа и която е извикала екипа за снимки в 7:30 ч. Обикновено снимките започват към 11. Но аз си знаех колко много работа ме чака, колко труд и творчество ще вложа в кухнята и всяка минутка ми е ценна. Знаеш как се прави иначе „Черешката на тортата” – при голяма част от участниците всичко е предварително направено, показват две-три неща за пред камерата. А аз нямах нищо подготвено. Близо 12 часа бях права и бях изпила буквално две глътки вода. Исках всичко да е изпипано и направено.

- И в крайна сметка една точка те отдели от голямата победа в шоуто. Победител стана Тервел Пулев.
- Да, и затова имаше и масово недоволство в реакциите на хората след това. Но в крайна сметка, ако аз не му бях дала своите 10 точки, той нямаше как да спечели. Заради приятелското си отношение реших да му ги дам, но Тервел определено не ги заслужаваше.

- Репликата на Тервел Пулев за изрязаната ти рокля и защо си без бельо отдолу, обиколи интернет. Това подразни ли те по някакъв начин?
- За мен Тервел се изложи на моята вечеря. Не успя да даде адекватно обяснение за 8-те си точки и само смутено измънка: „Ами... много й е сладък десерта, иначе всичко друго е перфектно”. Е, извинявам се, но това го казва човек, който предната вечер прави изцяло шоколадов десерт??! Някак не му се получи и всички видяха, че той каза на черното – бяло! Негова си работа, но пролича! На неговата вечеря аз не видях готвене, а дългооо рязане на няколко домата, обръщане на месо на скарата, няколко изпържени скариди и 4 разбити яйца?! А кое как се прави?! Нищо, важното е, че хората са го видели! Толкова много хора ми писаха, искат рецептите ми, казват, че аз съм победителят – ето това ме радва, а не тази една точка разлика!

- Имаше закачка и между теб и актьора Моньо Монев (д-р Мазов от „Откраднат живот”, б.а.). Че едва ли не си му се подиграла, че реже храната си на малки хапки досущ като манекенка…
- Знаеш ли, аз за някои хора може да съм доста хаплива, но пък съм реалист човек. Казвам това, което мисля, макар сега групата ми да бе леко сухарска, да не използвам друга дума, но просто много си мълчаха, пазеха се да не изпуснат някоя дума не на място и все някой трябваше да говори, това бях аз! Не се притеснявах нито да задавам въпроси, нито да поставям теми, но... Бях единственият колоритен участник – все гледах да влагам смешка, закачка, нещо разчупено. Така беше и към Моньо, но явно не всички носят на майтап.
/В своя фейсбук профил след участието си Катрин написа по адрес на актьора следното:
„Моньо Монев... като ти започна от името още... (смее се), та приключа някъде към пълната ти сухария, никакво чувство за хумор, пълен интроверт и лишен от всякаква емоция човек! Кой си ти??... Защо не вземеш да станеш един даскал, като само знаеш да поправяш и без това нито дикция, нито талант имаш за актьор, да не говорим за външен вид! Мисля, че много ще ти ходи! Да готвиш не можеш, майтапа и шегата за теб са „простотия”, актьорът не бил „шут”, комплексите и тук са ти в повече! „Режа си храната на малки парченца по етикет и не ям като манекенка”, „Ама, Катрин, как ще има истинска кръв в сериала???” Оффф оф, оф... не бе, аз съм бавна и не знам?! Само един тотален сухар може да реагира така, бе разчупи малко бе, подеми закачката, обърни я в смях... отиграй го, все пак това е шоу, което трябва да забавлява зрителя, а ти тръгваш да ми се оправдаваш и да ми обясняваш „сериозно” при това кое как е... И пред, и извън камерите ти си „актьор” в „Мълчанието на Агнетата” или „Исках да ми се получи, ама нямах желание”!, бел. ред./


 С актьора Моньо Монев, който не бе в настроение за хумор

- А ти самата винаги ли си носила на майтап? Имало ли е ситуация, когато не е било така и си се засягала от нещо?
- Честно казано съм много голям хамелеон. Разчупен човек съм. Вземеш ли се прекалено насериозно, то значи имаш проблем. Всеки път, когато някой някъде – в ефир или не – се е опитал да ме засегне, например с черен хумор, винаги отвръщам светкавично, защото имам много бърза мисъл.
Не допускам да ме злепоставят
Аз обичам шегите, закачките, по-лежерното общуване. А с Моньо си беше доста тегаво. На няколко пъти му подавах разни нереалистични реплики, ей така, за майтапа – като дали има истинска кръв в сериала. А той започваше да отговаря сериозно, а можеше да го отиграе по друг начин – например с „еее, Катрин, как издаваш сега такива тайни. Сигурно режем и хора…”. 

- Сама каза, че си хамелеон. Това ли обяснява и смелите ти опити в музикално отношение. Вече имаш песен с Кристина Димитрова – „Изолатор”, която пожъна не малък успех. Но музиката е голям скок!
- В интерес на истината винаги съм искала да стана певица, още от малка. Но никога не съм имала смелостта да пробвам. Когато участвах във „ВИП брадър” и имахме мисия „Златният Орфей”, като ме чу как пея, Кичка Бодурова каза: „А, какво медно гласче имаш, пробвала ли си да пееш?”. Това ме погъделичка вътрешно сякаш и реших наистина да пробвам. И когато в следващия момент име като това на Кристина Димитрова. Когато записвах в „Балкантон” даже ми казаха: „Твоята бленда е почти като тази на Кристина”, което бе изключително голям комплимент за мен. Никога не съм ходила на уроци по пеене, не съм учена как да дишам, как да си използвам гласа. Но имам голямо желание да се справя и с това.

- С Кристина Димитрова се сближихте в Къщата на „ВИП брадър”, но си продължихте приятелството и извън формата. А сега и работите заедно…
- Така е. Съчетаваме се в много неща. И знаеш ли, хората много ни се радват. Казват, че стоим много добре една до друга на сцената. А аз имам чувството, че цял живот съм пяла с Кристина – така, както тя с Орлин Горанов (усмихва се). Спокойна съм, когато е около мен.

- А извън музиката успяхте ли да се сближите?
- О, да. Много близки си станахме. Допитвам се до нея за много неща. Първо на нея казах и за „Черешката”, тя беше много впечатлена. Съветвам се с нея за песните. Тя бе първият човек, който чу и оцени и най-новата ми песен „12/11-Тази”. Хареса й, а се оказа, че аз мога да пиша и текстове, защото текстът е мой (смее се).

- …и сега ще правиш музикална кариера?!
- Ами. не знам още. Но имам голямо желание да се науча и да разбера повече за музиката и техниките на пеене. Засега, както се казва, бързам бавно. Правя по една песен горе-долу на година, но това не е и никак евтино удоволствие. А аз нямам музикални продуценти, нито компания зад гърба си, самопродуцирам се в момента. Имам много идеи за песни, но всяко нещо с времето си.

Интервю на Анелия ПОПОВА

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ГОРЕЩИ НОВИНИ В НАЙ-НОВИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИК "ШОУ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА!