Зорница Линдарева влезе за втори път в социалния експеримент „Биг брадър”, за да тества себе си и въпреки на моменти противоречивия образ, който й създадоха от формата, тя успя да противодейства по смисъл на предходното си представяне. Какво е станало отвъд монтажа обаче, разбираме в откровен и на моменти болезнено искрен разговор от самата нея.
- Зори, за втори път прекрачваш Къщата на „Биг брадър”, но престоят ти преди три години там не донесе никак положителни отзиви. Сега какво е положението?
- Поне се показа, че не съм алкохолик, за каквато ме представиха миналия път (смее се). Нямам никакви проблеми с алкохола. Но отново ме изведоха като флиртаджийка, така поне е изглеждало отстрани. Но този път имам много по-голямо одобрение, отколкото преди три години. Получавам много позитивни коментари и самата аз съм доволна от себе си, сравнявайки участието си в предишен сезон. Миналият път се наложи да ползвам услугите на психолог в Къщата, този път това не се наложи. Чувствах се в прекрасно настроение през цялото време и бях амбицирана да играя играта.

- Не така обаче се чувстваха близките ти, най-вече майка ти, която бе доста притеснена от избора на позициониране, който направиха продуцентите за теб?
- Да, разбрах за това, поговорихме си. Вече всичко е наред. Но аз преди да вляза изрично я предупредих да излезе от субективизма си, когато гледа. И да не чете коментари в интернет, защото там пишат предимно хейтъри. Тя обаче не ме е послушала и си е създала излишно напрежение.- Всичко, което видяхме в Къщата от теб, ли бе част от игровото ти поведение във формата?
- Не съм била нито лицемерна, нито фалшива вътре. Не съм мрънкала нито веднъж по време на мисиите, както се случваше предния път. Борих се докрай, като олимпиец. Исках да съм мотивирана и силна. Доволна и щастлива съм от себе си, защото не само си изпълних, но и преизпълних плана. За мен играта се случваше най-вече по време на номинации и мисии. Бях точна, конкретна и аргументирана в тези моменти. За мен едно от основните неща бе да покажа интелект по някакъв начин, защото по принцип това е трудно постижимо в такъв тип формат. Успях да покажа, че не съм това тъпо момиче, за което вероятно са ме мислели след първото ми участие. Смятам, че се представих много достойно.

- Какво стана с Константин, кажи сега? Защото през цялото време акцентите за теб падаха именно в тази посока. 
- Константин е много готин мъж и не е трудно да се чувстваш добре в неговата компания. Но нищо повече. В Къщата с него играехме играта. Да, изглеждаше така, сякаш е сериозен флирт, но не беше така. Нищо повече. Нищо, което да е присъствало сериозно в психиката или съзнанието ми. Просто той е много харизматичен, интелигентен, артистичен, лесно впечатлява. Между нас всичко бе на майтап. На афтър партито след финала бяхме заедно всички с техните близки. И жената на Константин беше, но тя прекрасно знае, че всичко това е едно шоу. Всичко беше наред. Дори и визията – защото аз в реалния си живот ходя доста по-обрано. Но това е шоубизнес, нормално е всичко да изглежда атрактивно и продаваемо. Когато излязох племенничката ми Габи, която е малко момиченце, ме прегърна със сълзи на очи и каза: „Зизи, аз те одобрявам във всеки един момент. Харесва ми как се представи”. Тя дори преди да вляза в шоуто ме предупреди:

“Моля те, този 
път недей да 
ходиш с анцузи


Искам да ходиш с рокли, да се гласиш”. И много смешно беше, когато останалите ме питаха защо се преобличам толкова често, а аз им обяснявах, че съм дала обет на детето и заради нея трябва да съм мацка (смее се). С нея много си играем – носи ми играчки, рисува картини, много се забавляваме. Децата са нещо много свято.

- Динко успя да те провокира толкова много, че ти сподели нещо много лично и тъжно – загубата на дете…
- Никога досега не съм говорила за това. Направих го, но не само заради провокацията – Динко каза „ти си на 35 години и си нереализирана в личен план, значи не си достатъчно красива, добра и т.н.” След тези негови думи си казах: „ОК! Сега ще те накарам да се чувстваш не само като простак, но и като глупак! Ще разкажа какво ми се случи”. Аз съм била и сгодена, имала съм и мъж, и възможност за деца. Но

провокацията 
наистина беше 
много грозна


Никога не бих осребрила иначе такъв тип история – защото бях изумена да чуя дори това от някои съквартиранти. Не, няма как да е стратегия, няма как да е част от никакво шоу! Да, много е рейтингово, но ако исках да е така, щях да го направя още преди година и половина, а не да чакам този момент. Не бях предвиждала тази история изобщо да се появява на бял свят.- Това ли е най-тежкият период от живота ти досега?
- В личен план да. И ми се отразява и досега на всичко, което правя. Остана ми посттравматичен стрес, който оказва сериозно влияние. Имам жесток страх от обвързване, страх от връзки, от брак, от деца, от бременност… Това е и причината да нямам сериозна връзка. Имало е хора, които са се опитвали и са ми подавали ръка, но в един момент пак се разочаровам, и пак влизам в същата психологическа дупка.

- Но това не е непреодолимо. Нали знаеш, че единственият начин да се справиш с даден проблем е, ако се изправиш очи в очи с него?!
- Да, права си, наистина е така. И знам, че ако в даден момент ми се случи – и сериозната връзка, и всичко останало, този белег в мен постепенно ще се изтрие. Но… надали ще позволя скоро да се случи. Знаеш, аз година и половина лежах в депресия вкъщи, не съм излизала никъде. Затова и неслучайно казах и в Къщата, че тези четири седмици са най-щаст­ливите в живота ми от много години насам. Бях много щастлива вътре.

- Не скри разочарованието си от човек, на когото призна, че страшно много симпатизираш – Людмила Захажаева. Успяхте ли да се изясните след финала, защото тя почти веднага след това замина обратно за Русия?
- Не зная защо се получи така – Люси имаше много други врагове в Къщата, но в един момент реши да номинира точно мен. За мен беше изненада, дори се насълзих. Но това мина, все пак е игра, всеки има своите стратегии. Аз много я харесвам. Тя е човек с такава неизчерпаема енергия, много е забавна и интересна жена. Бяхме свикнали да бъдем денонощно заедно. Опознах я и все повече я харесвам. Видяхме се на финала, гушнахме се, поговорихме си, всичко е наред. Познавам и дъщеря й Албена – а и бяхме в преден сезон заедно в Къщата. Мисля, че и двете са много интелигентни. Казват винаги, каквото мислят и в очите на хората. Преценките им винаги са много точни и издържани. Харесват ми – дори и когато са били критични към мен.

- Одобряваш ли новия победител – Джино Бианкалана? Беше прецедент фактът, че накрая никой друг, освен Константин, Луна и Мариела, не го поздравиха. Тръгнахте си много демонстративно!
- Усещах Джино като много лицемерен. Според мен е играел през цялото време. Струва ми се много прикрит, въпреки че ме е подкрепял в разни ситуации. Не знам… Да, ние си тръгнахме демонстративно. Само Константин се качи на сцената, защото е пич и мъжкар. Иначе, ако трябва да откроя най-силните персонажи този сезон, за мен това са Константин, Фънки и Захажаева. За мен беше много странно, че Динко остана до края, а преди него излязоха толкова много съквартиранти. Но от него определено не мога да бъда огорчена. Той е друг тип човек. Даже се обиди, че съм му казала, че е простак, започна да говори нещо за родителите ми… А

той е типичен 
балкански 
простак!


Не можем да бъдем на една линия. Той, дори когато се опитва да спори, не го прави, както трябва – липсват аргументи, вербално ниво. Не можеш да обидиш един човек и да смяташ, че това е аргумент?! Когато вадиш картите насреща, прави го като хората. А от него обидите бяха брутални, не знам какво са излъчили. 

- А сега накъде? Какво предстои оттук нататък? Идват коледни празници…
- Още не знам, но съм много благодарна на продуцентите, че ме поканиха, за възможността да участвам отново в този формат, защото наистина много исках. Исках отново да имам шанс да се боря със себе си, не толкова с останалите. Изключително конструктивно преживяване. Нумерологично тази година ми се пада да стана майка и да имам семейство въпреки моите страхове (смее се).

Интервю на Анелия Попова