Водещият на “Алкохолно Пътешествие”: Пийвайте си през целия живот
Кои са любимите ти моменти в новите серии?
Джак Максуел: Няколко са. Забавните хора в Ирландия и тяхното чувство за хумор, например. Срещата с леката тъга саудаде (б.а. – понятие, което описва чувство на носталгия по нещо или някого, което е било обект на нечия любов, но е вече безвъзвратно загубено) в Португалия, съчетана с невероятната природна красота. Надеждата и оптимизмът на Камбоджа след ужаса и разрушението на режима на Пол Пот.
Как би определил новите серии?
Джак Максуел: След два сезона зад гърба си, вече съм опитен пътешественик. Но това, което изживявам с всеки нов епизод е неповторимо. Забавлявам се много, срещам изключителни хора. Мисля, че това е любимият ми сезон.
А когато си вкъщи, кое е любимото ти питие?
Джак Максуел: Обичам коктейлите, защото обичам да експериментирам. Харесва ми да опитвам нещо ново. В зависимост от настроението може да ме видиш да пия малцово уиски или пък мартини, в което съм добавил още нещо.
Безалкохолни питиета обичаш ли?
Джак Максуел: Обичам лимонада, но по-скоро с тръпчиво-киселия вкус на лимона, отколкото сладка.
Как реши да съчетаеш алкохола и пътешествията? Какво предизвика интереса ти?
Джак Максуел: Когато бях малък лъсках обувки в кръчмите и пивоварните и често бях „черпен“ от клиентите си с по някоя чудесна, често леко пиянска, история с приключенски дух. Но винаги много забавна. Тогава се влюбих в тази магическа комбинация.
Как се справяш с махмурлука? Имаш ли нещо специално?
Джак Максуел: Най-доброто лекарство за махмурлук е да знаеш кога да кажеш СТОП. Казват, че когато пиеш много вода през цялата вечер и преди да си легнеш, помага. Към това като добавим и любимата мазна закуска на другия ден, става много по-добре. Не мислете за калориите в такива моменти. Обичам и студен, прясно изцеден портокалов сок, когато съм махмурлия.
Историята за коя напитка те е впечатлила? Разкажи ни някоя легенда?
Джак Максуел: Пих домашен алкохол с един странник в Ирландия. Той ми разказа, че е прокарал тунел в пещера за феи и духове. Той твърди, че никой, освен него, не ги вижда. Той им позволява да танцуват на лунна светлина и да си правят партита. А те го даряват с богатство.
Кое ти харесва най-много в работата ти?
Джак Максуел: Срещите с толкова много хора от различни части на света, от толкова различни култури. Това е невероятен поглед към света, обогатяваш знанията си.
Коя е любимата ти комбинация напитка – храна?
Джак Максуел: Зависи от това какво правя или с кого съм. Обичам червено вино с италианска храна. Или пък да пия коктейл в ресторант, в който са приготвили храната специално за напитките, които предлагат.
Въпрос: Кой ще е следващата изненада или т.н. “The next big thing” в алкохолната индустрия?
Джак Максуел: Трудно е да се каже. А и аз пътувам толкова много, че май изпускам пулса на индустрията. Няма да се учудя ако уникален ликьор от някоя точка на света влезе в списъка с коктейли на САЩ.
Ако трябва да си купя алкохол за коктейл, какво ще ме посъветваш да си взема? Защо?
Джак Максуел: Водката е универсална. Въпреки че, аз си падам по рома. Той ми връща спомени когато го пия. И се размечтавам - пирати, топлина, слънце, кристалночиста вода, златисти пясъци и палми.
Опиши най-странната напитка, която опита по време на твоите пътувания.
Джак Максуел: О, има много! Например, как ти звучи „жаба в блендер“? Опитах го на един перуански пазар. Как го приготвят? Махат кожата на жабата, слагат я в блендера, заедно с уиски Moonshine и корени от определени дървета и билки. Интересно е! Пих и вино „Отрова от тарантула“ в Камбоджа. Трябва да го опиташ!
Заговорихме за вино. Бяло, розе или червено?
Джак Максуел: Най-често - червено.
Някакъв съвет за любителите на коктейли – как да спасят черни си дроб?
Джак Максуел: Спокойно. Пийвайте си през целия живот. Напитките са част от живота ни, откакто свят светува и ще бъдат още дълго време. Наслаждавайте им се, без да плащате висока цена на другата сутрин. Наздраве!
Може да се забавлявате с новите серии на „Алкохолно пътешествие“ и Джак Максуел по Travel Channel.
Последвайте ни
0 Коментара: