Фидес е родена в Шумен. Дъщеря е на националния шампион по борба Мехмед Пехливанов. Негови са думите „Рънътъ прави борбътъ“. Способностите си на ясновидец е наследила от дядо си Хюсеин, лечител и знахар, дошъл от Палестина. На 7 години започва да открива загубени вещи, животни и хора. На 11 вече е прочута. За помощ я търсят хора от цял свят.
- Фидес, тези дни в социалните мрежи се появи ваше интервю, в което предвиждате политическото бъдеще на Бойко Борисов и президента Радев. Вие обаче се отрекохте от него. Защо?
- Защото от две години не съм давала никакви интервюта. Всичко написано в този сайт № 1951 е пълна измислица. Името ми е използвано за евтина сензация. Аз не се занимавам с политически прогнози и с политика въобще. Никой от въпросния сайт не познавам и не съм виждала. Случилото се не само ме възмути, но и силно ме разтревожи. Ще потърся правата си в съда.

- Твърдите, че сте световноизвестна и международно призната ясновидка. Кога открихте способностите си?
- Бях странно дете. На седем години започнах да предвиждам разни неща. По-точно да казвам на кого телето ще умре, чия крава ще се отели, кой ще се разболее. Това се случваше в Шумен, моят роден град. Пак тогава приятелско семейство, лекари, предупредили баща ми, че ще умра. Това много го уплашило, защото имам починал от уроки брат. Баща ми започва да ме води от ходжа на ходжа. На единадесет вече се прочувам като ясновидка. Започват да ме търсят много хора. По 40 коли са спирали пред къщи.

- Защо са ви търсили?
- За всичко. Да питат за болести, за кражби, за какво ли не. Леля Ванга казва през 1973 г. в два вестника: „Мен ке ме наследи момиче от Шумен. Тя е още мънинка, ке порасне, ке стане нова Ванга“. Пророчицата ми прати и първите клиенти, двама мъже от Търново. Казала им: В Шумен ке намерите гарата и ке намерите девойката. Силна съм в криминалистиката. Част от престъпността на България аз съм я открила. Работя с духове. Виждам ги като на екран.

- Вие срещали ли сте Ванга?
- Не, но говорихме всеки ден по телефона. Имаше една жена, която се грижеше за нея. Много груба, строга. Даваше й телефона и тя нареждаше: Болна, болна, ама добре, ке се оправя, и прекъсваше връзката. Но аз не мога да бъда нейна наследница, тя има други дарби.

- Докъде стигат вашите възможности, какво не можете да видите?
- Човек от гроб не мога да върна. На кармично обременени не мога да помогна. Те са наказани от Господ, там не се меся. До седмо коляно е имало направен зулум в родата, това се предава през поколение. Други нерешими проблеми за мен няма.

- А можете ли да поглеждате в обозримо бъдеще?
- Поне четвърт век напред.

- Ако виждате нещо лошо, казвате ли го?
- Казвам вече. Не в очите директно, но подготвям най-близките хора.

- Как става това?
- Работя с трима специалисти от Дубай. Само чрез тях мога да помагам на 13 процента от хората. Останалите 87 са обременени. С други думи, мога да предвидя на всички, но не на всички мога да помогна.

- Как контактувате с тези специалисти?
- Имаме си месинджър, телефон, говорим си. Те искат имена, данни. Ние сме един екип, в който аз съм водач-проводник, а те вършат цялата работа.

- Как се открихте с тях?
- Дядо ми е бил знахар, лечител, ясновидец. Може би съм наследила неговите способности. Той е от Палестина.

- Какви са тези трима души?
- Двамата са млади, на по 40 години. Аз им пращам данните от тук. Те имат метод за въздействие, много са силни. Единият от тях идва тук и се видяхме.

- Работили сте и с полицията. Защо ви търсят?
- За изчезнали хора. Преди две години, март месец, ми се обадиха от Родопите, питаха как да намерят едно момиче, изчезнало два месеца преди това. Излязла от къщи, за да отиде до комшиите, и не се върнала. Жена на 34 години. Търсят я с кучета, но напразно. Казах им къде е и за секунди я откриха, но дори едно благодаря не ми казаха. Имам много такива случаи.

- Това дар Божи ли е, или какво?
- Орисия. Човек като мен не трябва да греши никога, много трябва да внимава. После кръстът е много тежък.

- На себе си можете ли да предвидите?
- Не, но усещам. Имам сигнал. Същото е и с близките ми. Мога да им помогна.

- Като каква се определяте: екстрасенс, гадател, лечител?
- Ясновидка. Световноизвестна. При мене идват хора от Оман, Дубай... От Швейцария пристигнаха с кола брат и сестра, зъболекари. Починала майка им на 93 години и искат да я възкреся. Как да стане? Аз да не съм Господ. Това им казах и те ми се разсърдиха. Приемам всички, денонощно. Освен лошите хора, които не харесвам. Виждам ги отдалеч и ги гоня.

- За какво ви търсят най-много днес. Кое тревожи хората покрай тази пандемия?
- Последната година идват хора с бизнес, някои вече фалирали. Питат ме за бъдещето си. Водили са ми болни на носилка в кома и чрез тези специалисти от Дубай ги вдигаме на крака, ако имат чиста карма. Един лекар, неврохирург от Русе, Христо, имаше рак, бяха го отписали. Казах на майка му: Синът ти ще бъде жив. След седмица вече караше колата си.

- Вижда ли се краят на пандемията?
- Ще продължи още, но край ще има. Няма да кажа дали ще е скоро.

- Как виждате бъдещето на човечеството и по-конкретно на България? Какво ще се случи в близките 5 години например?
- Няма по-силна и по-красива страна от България. През 2024 г. ще започнат да се връщат гурбетчиите. През 2048 г. тук ще е райски кът. Няма да има страна като България. Хората ще живеят добре. Само още малко търпение.

- А накъде върви човечеството?
- Хората нямат духовна култура. Не можем да се радваме на малките неща, а трябва. Нека богатите малко да помогнат на бедните. Не можеш само да вземаш, трябва и да даваш. Алчният човек забравя откъде е тръгнал, става роб на материалното и то се превръща в смисъл на живота му. Иска да има още и още. Добре, нека има, но мисли малко и за бедния човек. Ти си имал шанса, дал ти е Господ, но помогни малко и на хората в беда. Зареди хладилниците на десет къщи, дай им по някой лев. Господ десет пъти ще ти го върне. Никой не е оставил след себе си светла пътека.

Исак ГОЗЕС
 
За контакт с ясновидката Фидес
GSM 0892 050 832
GSM 0893 718 252