Ваня Станева е българка, която живее в Лондон. Тя е ясновидка, занимава се с предсказване, психология, тетахилиг. Родена е  в Карлово. Тринадесет  години работи като учител по рисуване.

На 14 октомври 1995 тръгва  за  Великобритания, за да помага на дъщеря си, която учи там. Не знае дума английски. На летището в британската столица е скована от страх. Чуди се,  на кой свят се намира. Започва тежкия й емиграндски живот..

От тогава са минали 27 години, време в което придобива популярност, особено сред рускоезичното население на Острова.  Седмичните й сеанси по фейсбук и срещите й с хора, търсещи помощ,  се радват на  значителен интерес.

През 2016 година на конкурс за екстрасенси в  Украйна, в който участват 450  човека, е класирана сред първите  дванадесет. Авторитети  твърдят, че  тя най-много е заслужавала победата.

- Г-жо Станева,  какво е тетахилинг?

- Метод на лечение. Работи се  на подсъзнателно ниво. Позволява  да се преборят страх, тревожност, проблеми в любовта, с партньорите, парите, пристрастяването към храна, алкохол, цигари, хазарт.

-Вие твърдите, че лекувате, предсказвате, виждате настоящето и бъдещето, сканирате проблемите на хората. От кога имате тези способности и как ги открихте?

- Преди години Ванга чрез познати  три пъти ме вика при себе си. Не отивах. Притеснявах се, а и нямах причина. Накрая в съня си чух гласа й:  Утре те чакам! Говорихме 15 минути. Каза ми: „Керко ти си тук на земята, за  да помагаш на хората.“ Предсказа,  че за мен ще се говори, много хора ще идват да ме видят.

- Имали сте тежко премеждие и тя ви е спасила?

- Преживях страшна  катастрофа. Лекарите казаха, че ми остава много малко живот- 2-3 месеца. Уплаших се. Вървях и падах. Тогава Ванга започна да ми казва какво да правя, какви ритуали, какви молитви да чета, къде да се моля. Следвах съветите й и се спасих.

На планината над „Рупите“ видях моето извънземно. Има вид на метален човек. На 125 години. Дейвид.  В началото контактувахме с писане. Ръката ми го правеше сама. Сега ми предава мислите си и така виждам неща, които се оказват истина.

- Бихте ли дали примери?

- Във влака видях човек с операция на сърцето. Казах му. Това беше първата ми предсказание. Семейство дойде  за някакъв проблем на съпруга.  Детето им беше с тях. Казах,  че има заболяване  на  бъбреците. Те отрекоха, твърдяха , че момчето е здраво. Вечерта заради бъбречна криза по спешност го отвели в болницата.

- Как успяхте да накарате хората в Лондон да повярват в способностите си?

- Имах приятелки рускини. Една от тях ми сподели, че ходила при някакъв местен гадател да й предскаже нещо. Аз й казах, че ще се случи съвсем  друго. Така и стана. Тя поиска да ми плати. Отказах.

Двадесет години в България никога не съм вземала пари за предсказанията си. Живеех с учителската си заплата. За благодарност приятелката ми пусна обява във вестника. Започнаха да ме търсят.

Едно момиче дойде разплакано. Брат и починал в Русия,  заминаваше да разбере как е станало. Имаше и билет за самолета, куфарите й били готови. Казах й, че не я виждам да пътува. На другия ден тя нещо объркала и хванала влака в друга посока. Виждах всичко като на кино.

- За какви проблеми ви търсят  пациенти ви?  

- Най вече проблеми в семейство, алкохолизъм, нямат деца. За премахване на негативна енергия, включително и в жилищата. Такива са най-вече проблемите на емигрантите  от Източна Европа.

- А англичаните?

- Те по принцип не  вярват много в  магии. На тях повече давам съвети за бизнеса. На един му казах , че за да спечели важно дело, трябва да смени адвокатите си. Така и стана.  

Писател, англичанин, син на лекар, дойде при мен след  операция на ръката, която аз му  препоръчах да направи. Оказа се успешна, но докторите му казали, че ще оздравее  напълно  чак след година. Направих му няколко сеанса и  той почти възстанови  подвижността й  само за месец. Докторите бяха  изненадани. Попитали го:  Как става? Отвърнал: Няма да ви кажа, защото не вярвате.

- Англия вече не че част от Европейския съюз. Как се приема това?

- Ръководството на страната, партиите,  смятат, че са постъпили правилно, но народът- не. Но нали точно народът поиска и гласува за брекзита.

Така е, но никой не обясни ясно какво ще се случи след това. Че от нова година,  за да пътуваме из Европа трябва да имаме визи, например. Вече се чуват  гласове, които питат: Дали няма да можем да подадем молба и  отново да ни приемат в ЕС?

- Споменахте Нова година. Какво да очакваме от 2023-та. Светът е настръхнал, вървим към самоунищожение. Така ли ще е и занапред?

- Още не сме стигнали дъното. Две години ще вървим надолу.  После ще започне раздвижване към добро. Това ще  зависи от Китай, Русия, САЩ. Нещо ще се случи в Америка и ще обърне нещата в положителна посока.

–  Да се надяват ли българите на  по-добри дни?

– България е страна, която, ако попадне в добри ръце, може да се мери  с най-напредналите. Виждам, че до осемнадесет  месеца ще имаме стабилно правителство и страната ни ще тръгне нагоре. Ще започнем да произвеждаме повече. Много хора, ще идват тук.

- Ще има ли природни катаклизми?

- Когато започна да се говори за коронавируса, казах, че това ще продължи три години. Съпругът ми Ричард твърдеше, че такова нещо не е възможно. Че това е проблем само на Китай. Видяхме последствията.

И занапред ще има болести, епидемии, природни бедствия, но всичко ще идва и ще си отива.   Климатът у нас ще се промени. Ще стане по-топло и ще има условия да отглеждаме някои тропически култури. България ще бъде много по-добре.

- Къде хората да търсят спасението?

Ние сме в период на чистка,  на промяна. Време е  да спрем да се ядосваме,  да се караме, това ни руши.. Трябва да се прочистим от лоши мисли,  да станем позитивни и щастливи. Колко пъти се усмихва човек на ден? Все сме умислени, забързани, мислим за пари, карира, е не за  здраве любов и щастие.  Тези три неща сме ги забравили.

Интервю на Исак Гозес

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук